Vaher: patrullpolitseinikud saavad taserid tuleval aastal (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrišokirelv ehk taser.
Elektrišokirelv ehk taser. Foto: PA Wire / Press Association Images / Scanpix

Patrullpolitseinikud saavad elektrišokirelvad ehk taserid tuleva aasta suvel, ütles politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher rahvusringhäälingu uudistesaates «Aktuaalne kaamera».

Vaher ütles uudistesaates, et politsei- ja piirivalveamet on hankimas elektrišokirelvi, töötajad on saamas vastavat väljaõpet ning esimese reageerimise patrullid saavad taserid tuleva aasta suveks.

Tänavu veebruaris ütles ameti pressiesindaja BNSile, et politsei- ja piirivalveamet plaanib taserite ja moona hanke välja kuulutada käesoleva aasta esimeses pooles ning relvad katusele võtta aasta teises pooles. Kavas oli osta esialgu umbes sada elektrišokirelva ning elektrišokirelva laskemoona.

Ameti pressiesindaja sõnul oli taserite hanke eeldatav maksumus 100 000 ning laskemoona hanke eeldatav maksumus 72 000 eurot.

Politsei- ja piirivalveameti pearelvur Georg-Tomek Triškin ütles toona BNSile, et politsei plaanib elektrišokirelvad kasutusele võtta eelkõige patrullteenistuses.

«Tuginedes teiste riikide kogemusele saab elektrišokirelva kasutada ohutumalt nii kinnipeetava kui ümberkaudsete suhtes kriitilistes olukordades, kus tuleb otsustavalt sekkuda, peatada rünne ja kurjategija kinni pidada. Esialgu on kavas soetada neid ligikaudu sada, et iga patrull oleks tulevikus relvastatud elektrišokirelvaga,» sõnas Triškin.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles