Põhja-Korea nimetas Trumpi ravimatuks vaimuhaigeks (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea kritiseeris täna USA president Donald Trumpi, nimetades teda ravimatuks vaimuhaigeks.

Trump ja Põhja-Korea riigijuht Kim Jong-un on pidanud viimastel kuudel sõnasõda ja vahetanud selle käigus ka isiklikke solvanguid. Sõnasõja on kaasa toonud Põhja-Korea tuuma- ja raketiprogrammi ümbritsevad pinged.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: STR/AFP/Scanpix

Stalinistlik riik ähvardas suvel mitu korda tulistada rakette USA Vaikse ookeani territooriumi Guami lähistele. Trump on vastanud ähvardustega ning lubanud Põhja-Korea täielikult hävitada, kui see peaks USAd või tema liitlasi ohustama.

Trump alustab reedel 11-päevast Aasia-visiiti, mille käigus külastab ta ka Lõuna-Koread. Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA sarjas visiidi eel Trumpi, kutsudes teda laimumeistriks ja süüdistades sõjaka ning vastutustundetu retoorika kasutamises.

«Ta vajab absoluutselt rohtu oma vaimse häire ravimiseks,» teatas agentuur.

USA on paigutanud Põhja-Korea 3. septembri tuumakatsetuse järel poolsaare lähistele hävituslennukeid ja lennukikandjaid. Lisaks õnnestus Ühendriikidel tagada septembris ÜRO Julgeolekunõukogus kaheksanda sanktsioonidepaketi vastuvõtmine Põhja-Korea suhtes.

KCNA nimetas sanktsioone meeleheitlikeks jõupingutusteks, mis lääneriikidel ei õnnestu. Trumpi retoorika puhul on KCNA arvates tegu hüsteeriliste ja kramplike sümptomitega.

«USA president paljastas maailma ees oma tõelise olemuse tuumasõjamaniakina ja sai diagnoosiks ravimatu vaimuhaige,» edastas KCNA.

Trump saabub viit riiki läbiva ringreisi käigus Lõuna-Koreasse 7. novembril. Ta külastab sõjaväebaasi Camp Humphreys Soulist lõunas, kuid ei lähe demilitariseeritud tsooni kahe Korea piiril.

Kim Jong-un koos sõjaväe esindajatega.
Kim Jong-un koos sõjaväe esindajatega. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles