Linn lülitas kogemata kogu ööks Karlova tänavavalgustuse välja (2)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtust kuni täna hommikuni tuli Karlova tänavatel liigelda kottpimedas või heal juhul elamute akende kumas, sest tänavavalgustus oli kustunud. Linna tänavavalgustuse peaspetsialist Andrus Reinmann tõdes täna hommikul tööle tulles, et põhjuseks oli inimlik rumalus.

«Üritasime juhtimisprogrammis käivitada kontrollerit, aga lülitasime töötavad seadmed kogemata välja,» selgitas Reinmann.

Kuna öösel linna heakorratelefonile helistades tuleb oma mure rääkida automaatvastajale, ei jõudnud elanike märgukõned pimedatest tänavatest ka õigeaegselt ametnikeni. Reinmann tunnistas, et sai probleemist teada alles täna hommikul tööle tulles.

Tema sõnul on Tartus kokku 160 tänavavalgustuse jaotuskilpi, eile oli rivist väljas neli kilpi. Tõsi, Karlovas olid valgustatud Tähe ja Kesk tänav, sest sealseid laternaid varustavad kilbid olid töökorras.

Andrus Reinmann tõdes ka, et vaja on leida parem viis, kuidas elanikud saaksid töövälisel ajal tänavavalgustuse riketest linnale kiirelt teada anda. Praegu soovitab ta tööajal helistada Elektrilevi dispetšerile numbril 4655666 või töövälisel ajal saata kirja aadressile tanavavalgustus@elektrilevi.ee. Elektroonilist kirja näeb dispetšer koheselt. Nimelt on just Elektrilevi alates 1. oktoobrist linna uus tänavavalgustuse hoolduspartner.

Ent hea uudis on see, et kui uus süsteem, mida eile õhtul käivitada püüti, siiski tõrgeteta tööle hakkab, näevad Elektrilevi töötajad arvutist ka ise kohe, kui mõnes tänavavalgustuse jaotuskilbis toide puudub. Seega ei tohiks tänaöisele sarnaseid tööõnnetusi enam ette tulla.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles