Skandaali põhjustanud Leedu treener: Eesti kohtunikud on Euroliiga omadest kümme korda kehvemad

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prienai-Birštonas Vytautase peatreener Virginijus Šeškus.
Prienai-Birštonas Vytautase peatreener Virginijus Šeškus. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli Balti liigas eile suure skandaali põhjustanud Prienai-Birštonas Vytautase peatreener Virginijus Šeškus teatas kodumaa meediale, et tema meelest on Eesti kohtunikud kümme korda kehvemad kui Euroliiga omad. Šeškus vihastas eilses Balti liiga mängus Raplaga kohtunike tegutsemise peale niivõrd, et kutsus oma mängijad platsilt ära ja Prienai sai tabelisse tehnilise kaotuse.

Mängida jäi 2.45 ja seis oli 65:65 viigis, kui Šeškusele anti kohtuniku peale karjumise eest tehniline viga. Kuna tehniline viga oli treenerile teine, tähendas see ühtlasi eemaldamist, ent seepeale otsustas Šeškus kogu meeskonnaga saalist välja marssida.

«Gert Dorbek lõi Edvinas Šeškust kõhtu ja kohtunikud ei teinud midagi,» alustas Šeškus portaalile Basketnews.lt selgitusi jagades juttu oma poja kaitsmisest. «Ta võttis meie mängija lihtsalt maha. Edvinas on noor poiss ega vihka kedagi. Mina aga sekkusin ja mulle anti teine tehniline viga. Selline kohtunikutöö on hirmuäratav. Üks noor kohtunik ei andnud üldse näole, ülejäänud kaks põgenesid minu eest ja naersid. See oli kõige hullem,» pahandas Šeškus.

Eesti kohtunikekolmikule tal häid sõnu ei jagunud. «Leedu kohtunikud on neutraalsed, aga nüüd tegi üks kohtunik 70 protsenti kõikidest viledest. Kui kaua me peame Balti liigas sellist kallutatud kohtunikutööd taluma? Meid pilgatakse. Näis, mida liiga juhtkond ütleb,» lootis Šeškus abi saada kõrgemalt poolt.

Peatreeneri väitel ei viinud ta meeskonda vägisi platsilt ära, vaid mängijad tahtsid ka ise kohtumist pooleli jätta. «Keegi pidi otsustava sammu tegema, aga ma ei sundinud kedagi. Mu abitreener lahkus samuti, mängijad jäid esialgu väljakule, kuid austasid siis minu kui peatreeneri otsust. Liiga juhid peavad nüüd midagi ette võtma!»

Ühtlasi meenutas Šeškus eelmist aastat, kui Kaunase Žalgirise juhendaja Šarūnas Jasikevičius ütles, et Euroliiga kohtunikud peaksid Leedu klubi austama. «Olgu, Eesti kohtunikud on kümme korda nõrgemad kui Euroliiga omad, aga nad peavad meie vastu vähemalt mingitki austust üles näitama. Dimšale anti ründeviga, selle vastu ei vaielnud keegi, aga siis muudeti see sihilikuks veaks. Saaksin aru, kui neil oleks videotehnika nagu Leedus ja nad korduse põhjal otsust muudaksid...»

Šeškus jätkas teooriaga, et leedulastele tehti Eestis meelega ära. «Ma ei ütle midagi mängu kohta Pärnuga, sest seal tegutsesime ise väga halvasti. Aga Rapla vastu mängisime hästi, kuniks kohtunikud meid alandama hakkasid. Kuidas nii saab, et vilistatakse viga, siis vaadatakse teineteisele otsa ja naerdakse? Me oleme Balti liiga valitsevad meistrid ja meistreid kaitstakse isegi Euroliigas,» jõudis ta jutuga uuesti Euroopa tippsarjani.

Pärast Prienai väljakult lahkumist loeti kohtumine lõppenuks ja vastavalt reeglitele kanti tabelisse külalistele tehniline kaotus tulemusega 0:20. Kaks esimest Balti liiga mängu oli Vytautas võitnud, alistas Tsmoki-Minski ja Pärnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles