Galerii: ID-kaardi uuendajad on tekitanud PPA teenindussaalis pika järjekorra

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ID-kaardi sertifikaatide uuendajad on tekitanud politsei- ja piirivalveameti teenindussaalides järjekorrad, näiteks Tallinnas Tammsaare tee teenindussaalis tuli täna pärastlõunal oodata teenindaja jutule pääsemiseks tunnipikkuses järjekorras.

Turvariskiga ID-kaarte saab uuendada nii oma arvutist kui ka PPA teeninduses tuleva aasta 31. märtsini. Järgmise aasta 1. aprillist tühistatakse turvakaalutlustel uuendamata sertifikaadid. Tühistatud sertifikaatidega dokumenti uuendada ei saa ning elektrooniliseks kasutamiseks tuleb taotleda uus kaart.

Alates tänasest, 1. novembrist hoiavad politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindused oma uksed sertifikaatide uuendajate teenindamiseks erandkorras kauem lahti.

Turvarisk puudutab ligi 800 000 ID-kaarti, seal hulgas digi-IDd ning e-residendi- ja elamisloakaarti. Turvarisk ei puuduta mobiil-IDd ega enne 2014. aasta oktoobrit välja antud ID-kaarte.

Septembri alguses teatasid valitsus, RIA ja PPA avalikkusele ID-kaardi turvariski avastamisest Tšehhi teadlaste poolt. Senise  teabe kohaselt ei ole turvarisk ühegi konkreetse kaardi puhul realiseerunud. Praeguseks on suletud ID-kaardi avalike võtmete andmebaas, kuna ilma avalikku võtit teadmata ei ole võimalik seda turvariski kaardi ründamiseks kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles