Suurbritannia kõrget riigiametnikku süüdistatakse ahistamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia esimene minister Damian Green.
Suurbritannia esimene minister Damian Green. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Suurbritannia esimene minister Damian Green on sattunud ahistamisskandaali keskmesse, kirjutab BBC.

Teda on tabanud süüdistused seoses naisaktivistile ebasündsa lähenemisega. Green ise on need süüdistused ümber lükanud ja asjaga tegelevad tema advokaadid.

Konservatiivse partei aktivist Kate Maltby kirjutas väljaandes The Times, et Green katsus 2015. aastal pubis tema põlve ebasündsalt ning saatis talle 2016. aastal kahtlase sisuga sõnumi.

Nüüd uuritakse, kas Green rikkus käitumiskoodeksit.

31-aastane kirjanik ja akadeemik Maltby väitis, et 61-aastane Green saatis talle tekstsõnumi pärast seda, kui naine poseeris väljaande The Times jaoks korsetti kandes.

Väidetavalt seisis sõnumis: «Pole ammu näinud. Pärast minu lemmiktabloidis ilmunud pildi imetlemist tundsin, et pean küsima, kas sa oleksid valmis millalgi koos üheks joogiks välja minema?»

Naise sõnul oli sõnum tema jaoks häbistav ja piinlik.

Nüüdseks Suurbritannia esimeseks ministriks tõusnud Greeni sõnul on ta Maltbyga tuttav alates 2014. aastast ja kohtutakse kaks korda aastas.

Greeni sõnul oli sõnumi saatmise taga vaid sõprus ja tema vastu suunatud süüdistus on valus, sest ta luges naist oma sõbraks. Samuti eitas ta väidet oma käe Maltby põlvele asetamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles