Vallamaja ees lehvib nüüd Tartu linna lipp

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsest lehvib Ilmatsalus 
vallamaja ees Tartu lipp, sest Tähtvere 
vallast sai 
Tartu linna osa ning Tähtvere viimane vallavanem Rein Kokk sai sellest ametist priiks. Vallamajas käib töö aasta lõpuni suures plaanis vanaviisi edasi.
Eilsest lehvib Ilmatsalus vallamaja ees Tartu lipp, sest Tähtvere vallast sai Tartu linna osa ning Tähtvere viimane vallavanem Rein Kokk sai sellest ametist priiks. Vallamajas käib töö aasta lõpuni suures plaanis vanaviisi edasi. Foto: Sille Annuk

Meiega on nüüd kõik, hommikul tõmbasime vallamaja juures Tartu linna lipu üles, teatas eile keskpäeval Tähtvere valla viimane vallavanem Rein Kokk, kes on seda ametit pidanud pea 15 aastat. 

«Mina olen nüüd vaba mees,» lisas ta rõõmsalt. «Andsin asjad ja võtmed Tartu linnasekretärile üle ning kirjutasin aktile alla. Teistel vallavalitsuse töötajatel käib töö endises rütmis aasta lõpuni edasi. Nad hakkavad nüüd oma tööd linnavalitsuse vastava valdkonna juhile üle andma.» 

Kes jätkab, kes lahkub?

Eile jõustunud haldusterritoriaalse muudatuse tõttu kadus Eesti kaardilt Tähtvere vald. See pisut enam kui 2600 elanikuga ligi 115-ruutkilomeetrine kahe aleviku ja kümne külaga endine omavalitsus on nüüd Tartu linna osa. 

«Linnainimeste silmaring laieneb kõvasti, nad saavad siin loodust tundma õppida,» muheles Rein Kokk. «Tartlastele on Tähtvere valla minek linna alla suur pluss, näiteks on nüüd palju lihtsam linnast siia kanti kergliiklusteid ehitada.» 

Mõni teenistuskoht on kavas üle viia linnavalitsusse. Aga tuleb ka koondamisi, ütles Tartu linnasekretär Jüri Mölder.

Selle nädala alguses moodustas Tartu linnavalitsus Tähtvere valla asjaajamise ülevõtmiseks komisjoni, mida juhib Tartu linnasekretär Jüri Mölder. Eile hommikul asjaajamise ülevõtmine algaski. 

Novembri esimesest päevast on vaba vallavanem, kelle volitused valla kadumise tõttu lõppesid. Teised vallavalitsuse inimesed esialgu jätkavad tööd. 

«Nad on nüüd Tartu linnavalitsuse töötajad, kes jätkavad oma ametis seni, kuni linnavalitsus otsustab, kuidas töö korraldatakse,» selgitas Tartu linnavalitsuse linnasekretär Jüri Mölder. «Siis selgub, kes töötab edasi ja kes mitte. Mõni teenistuskoht on kavas üle viia linnavalitsusse. Aga tuleb ka koondamisi.»

Tähtvere vallavalitsuses oli 19 teenistuskohta, nende hulgas kahe bussijuhi ja kahe koristaja omad. «Bussiteenust on kindlasti vaja ka edaspidi, sest lapsi on vaja vedada kooli ja laste­aeda,» märkis Jüri Mölder. «Aga kes seda teenust osutama hakkab, pole otsustatud.»

Kohe muutusi ei tule

Kuus töötajat on juba teatanud, et ei soovi praeguses ametis jätkata. «Tähtvere valla asjaajamise protsess on pikk, see ei piirdu ühe päevaga,» toonitas linnasekretär. «Kõik käib rahulikku rada, ei saa öelda, et kohe tulevad suured muutused.»

Selge on aga, et järgmisel aastal jääb Ilmatsalus vallamaja tühjaks. Mis sellest saab? «Linna noored siblivad juba aktiivselt siin ringi, nad tahavad vallamajja ruume saada,» rääkis Rein Kokk. «See on ju väga tervitatav, nad saavad siis siin õues tegutseda! Linnutee matkaraja algus on ju kohe vallamaja juures. On räägitud sellestki, et kohalike jaoks jääb siia keegi ka edasipidi tööle.»

Praegu töötab vallamaja edasi nagu seni, kinnitas Jüri Mölder. 

«On räägitud, et tulevikus võiks vallamaja kasutada huvitegevuseks ja tööks noortega,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles