Oliver Lüütsepp Prantsusmaal käigust: sain kindluse, et teeme Eestis asju õigesti

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kolmik Prantsusmaal: koos Martti Juhkamiga poseerivad pildil Tartu temporündaja Meelis Kivisild (vasakul) ja sama klubi peatreener Oliver Lüütsepp.
Eesti kolmik Prantsusmaal: koos Martti Juhkamiga poseerivad pildil Tartu temporündaja Meelis Kivisild (vasakul) ja sama klubi peatreener Oliver Lüütsepp. Foto: Erakogu

Tartu Bigbanki võrkpalliklubi peatreener Oliver Lüütsepp käis eelmisel nädalavahetusel, mil Balti liigas oli paus, tutvumas Prantsusmaa kõrgliigas mängiva Martti Juhkami koduklubi Tourcoing' köögipoolega.

«Vaatasin meeskonna paari trenni, ühte mängu (Tourcoing' 2:3 kaotust Poiters'ile - toim.) ja sain osaleda ka ühel videokoosolekul,» selgitab reedest pühapäevani Prantsusmaal viibinud treener. Kontakt klubiga tekkis Lüütsepal mõistagi Juhkami kaudu.

Millise mulje Põhja-Prantsusmaal asuv Pro A klubi võrulasele jättis? «Sain kindluse, et teeme siin Eestis asju õigesti. Treeningute ülesehitus on väga sarnane, ka videokoosolekud. Vahe tuleb välja peamiselt mängijate kvaliteedis. Organisatoorse poole pealt suuri erinevusi ei esinenud. Vaid trenni saavad nad meist ilmselt natuke rohkem teha, kuna mängivad nädalas keskmiselt ühe mängu, meie aga kaks.» 

Lüütsepa sõnul oli liigatabelis seitsmendal kohal paiknev Tourcoing just parajal tasemel meeskond, kus end arendamas käia.

«Kui ma läheksin näiteks Trentinosse, kus mängib Renee Teppan, oleks vahe Tartuga utoopiline. Aga Prantsusmaa kõrgliiga keskmik on vahepealsel tasemel, kellelt on ilmselt rohkem võimalik šnitti võtta.»

«Mul on hea meel, et Tourcoing' peatreener Igor Juricic mind nii hästi vastu võttis. Suhtlesime temaga palju ja ka klubi poolt öeldi, et olen alati tagasi oodatud,» lisab Lüütsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles