Arpo: politseinike pihta avati tuli Kalašnikovi automaadist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võmmorski külas toimus traagiline tulevahetus.
Võmmorski külas toimus traagiline tulevahetus. Foto: Kristjan Teedema

Täna pärastlõunal Võru- ja Põlvamaa piiril toimunud politseioperatsiooni käigus avas läbiotsitava maja omanik ootamatult politseiametnike pihta tule, kasutades selleks Kalašnikovi automaati, rääkis kaitsepolitsei ülemkomissar Martin Arpo.

«Tegu on kaitsepolitseiameti taastamise järgse ajaloo kõige kurvema päevaga. Esmakordselt teenistuskohuste täitmisel on lahkunud üks kolleeg,» märkis Arpo rahvusringhäälingu teleuudistesaates «Aktuaalne kaamera».

«Läbiotsimise käigus avas tsiviilisik automaatrelvast Kalašnikov tule, tuleavamine politsenike suunas toimus täiesti ootamatult,» rääkis Arpo.

Tulistamist alustanud mees ise kriminaalasjas, mille pärast politseinikud tema majja läbiotsimisele saabusid, kahtlustatav ei olnud.

«Kahtlustatav oli tule avanud isiku poeg, kes ei viibinud menetluse läheduses, kuid ka poeg on kinni peetud, see toimus hiljem,» kirjeldas Arpo.

Küsimusele, kas traagilised tagajärjed näitavad, et politseil oli eeltöö tegemata või vähe tehtud, vastas Arpo, et järeldusi saab teha, kui tulistamise episoodis on uurimine lõpule viidud.

Arpo lisas, et uuritaval juhtumil on piiriülene mõõde ja olemas on ka organiseeritud kuritegevuse tunnused. «Selles asjas on mitu inimest varem ja mitu ka täna kinni peetud,» sõnas Martin Arpo.

«Politsei uuris ulatuslikku organiseeritud kuritegevuse juhtumit, millega oli seotud suures ulatuses lõhkeaine ja relvade ebaseaduslik käitlus ja salakaubavedu,» rääkis siseminister Ken-Marti Vaher «Aktuaalsele kaamerale».

«See juhtum näitab vajadust võidelda organiseeritud kuritegevusega, konkreetse asja puhul võib olla tegu ka piireületava tegevusega,» sõnas Vaher.

Politseil olid veenvad argumendid ja tõendid selle kohta, et sealt, kus toimus läbiotsimine, võis leida ebaseaduslikke relvi ja lõhkeainet.

Küsimusele, kas juhtum võis olla seotud Venemaaga, vastas siseminister, et «ei kinnita ega lükka ümber». Seost Venemaaga ei kinnitanud ka Arpo.

Täna kella 13 paiku Võrumaal Meremäe vallas Võmmorski külas toimunud tulevahetuses hukkus üks tsiviilisik ning said haavata kaks kaitsepolitseiameti ning üks politsei- ja piirivalveameti (PPA) ametnik. Kaitsepolitseinik Tarmo Laul suri hiljem haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles