Ahistamine Poola moodi: ülemus andis naistöötajale käsu võtta end alasti, et mehed paremini tööle panna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alasti naine
Alasti naine Foto: Rights Managed/Mary Evans/Peter Akehurst/Scanpix

Oktoobris lahvatas Hollywoodis ahistamisskandaal tuntud produtsendi Harvey Weinsteini ümber kuna mitu naist teatasid, et filmimees kasutas neid seksuaalselt ära.

Weinsteini juhtum andis tõuke veel paljude sarnaste juhtumite avalikuks tulekuks mitmetes eluvaldkondades, edastab The Sun.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Jordan Strauss/AP/SCANPIX

Tundub, et Poolas ei ole ahistamisskandaalidest midagi kuuldud, sest sealt jõudis sotsiaalmeediasse video ühes firmas töötanud naisest, kes sai oma bossilt käsu võtta end alasti, et ta tõstaks meeskolleegide moraali ja töökiirust.

Kinnitamata andmetel leidis juhtum aset pealinnas Varssavis asuvas IT firmas.

Poola meediasse jõudnud andmete kohaselt võttis naine end vastavalt käsule alasti, talle jäid ette vaid tumedate klaasidega päikeseprilli ja jalga kõrge kontsaga mustad nahksaapad. Ei ole teada, kui suure summa firmajuht naisele «alastiparaadi» eest maksta lubas.

Mehed olid alasti naise ilmumisest üllatunud, kuid kogusid end kiiresti ja vilistasid tunnustavalt kui ta seksika kõnnakuga nende vahel liikus. 

Pärast etteastet pani naine end taas riidesse ja jätkas tööd, nagu midagi ei oleks juhtunud.

Väidetavalt ei saanud naine bossilt kokkulepitud summat ja ta lahkus mõni päev pärast etteastet töölt.

Keegi sellest firmast pani nutitelefoniga tehtud video alasti naisest sotsiaalmeediasse, kus poolakad seda kommenteerisid.

Alasti naine
Alasti naine Foto: Rights Managed/Mary Evans/Peter Akehurst/Scanpix

«Moraali tõstmine? See on moraalilagedus, meie räpases maailmas on alasti inimkeha reklaamimine ja raha kõige tähtsamad,» oli üks kommentaar.

Veel ühes kommentaaris öeldi, et inimesed on loomastunud ja langenud väga madalale.

Oli ka neid, kes asusid naise kaitsele.

«See naine oli nõus end alati võtma ja ta tegi seda kartmata meeste kommentaare. Miks peab alasti keha suhtes olema nii vananenud vaadetega. Kas selle firma mehed on mungad, kes ei olnud varem alasti naisekeha näinud?» teatas veel üks kommenteerija. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles