Video: grusiinid tervitasid Kaljulaidi Eesti hümniga

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Gruusia president kohtumas Khurvaleti küla elaniku Dato Vanishviliga.
Eesti ja Gruusia president kohtumas Khurvaleti küla elaniku Dato Vanishviliga. Foto: Presidendi sotsiaalmeedia konto

Eesti presidenti Kersti Kaljulaidi ja tema abikaasat Georgi-Rene Maksimovskit üllatati Gruusia visiidil Eesti hümni esitamisega.

«Enne lõunasööki Gruusia presidendiga saime südamekostitust – täiesti ootamatult hakkas kõlama Eesti hümn nii, nagu me seda varem kuulnud pole,» kirjutas president oma Facebooki kontol.

President sõitis koos Georgi-Rene Maksimovskiga Gruusiasse riigivisiidile teisipäeval, visiit lõppeb täna.

Oma sotsiaalmeedia kontole on president veelgi visiidist pilte postitanud. Külastuse ajal viidi Kaljulaid ja delegatsioon grusiini Dato Vanishvili – Khurvaleti küla elaniku juurde, kes – nagu president kirjutas – ühel hetkel avastas end valel pool okastraati.

«Venemaa rajatud piirijoon tähendab, et Vanishvili ei saa külastada oma Gruusia kaasmaalasi ja perekonda. Sõjast möödub varsti kümme aastat, ent piirijoone nihutamine ja põlistamine jätkub aina. Mõttelisest joonest kaardil on saanud tarad, okastraadid ja relvastatud piiripunktid,» kirjutas Kaljulaid.

President kirjutab pildi kohta nii: «Diplomaatia. Gruusias on väga palju hulkuvaid koeri, kuigi näiteks see nimeta kutsikas tundis end inimeste keskel väga rõõmsalt.»
President kirjutab pildi kohta nii: «Diplomaatia. Gruusias on väga palju hulkuvaid koeri, kuigi näiteks see nimeta kutsikas tundis end inimeste keskel väga rõõmsalt.» Foto: Presidendi sotsiaalmeedia konto

Visiidil kohtus Eesti president Gruusia presidendi Giorgi Margvelashviliga, Gruusia katoliikos-patriarh Ilia II-ga, Gruusia peaministri ning parlamendi esimehega. Veel külastas ta naiste varjupaika ning arenguprogrammi projekte. Lisaks külastab riigipea kahte Eesti investeeringutel põhinevat kinnisvaraarendust.

Delegatsiooni kuuluvad ka majandus- ja taristuminister Kadri Simson, kultuuriminister Indrek Saar, riigikogu liikmed Kalle Palling ja Marko Mihkelson ning Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras. Riigipead saadab veel 33-liikmeline äridelegatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles