Trump ja Putin võivad järgmisel nädalal kohtuda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Donald Trump Hamburgis.
Vladimir Putin ja Donald Trump Hamburgis. Foto: Sergey Guneev/Sputnik/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin ja USA riigipea Donald Trump võivad järgmisel nädalal kohtuda Vaikse Ookeani Majanduskoostöö tippkohtumise kõrvalt Vietnamis, teatas täna Kreml. 

«Me ei välista sellise kohtumise korraldamist. Tõepoolest, seda kooskõlastatakse praegu. Kohe, kui vastastikuse kooskõlastamise üksikasjad on kõik paigas, me teavitame teid,» ütles Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov ajakirjanikele.

Esmakordselt kohtusid vastuolulised presidendid juulis toimunud G20 tippkohtumisel Hamburgis. Seal oldi väidetavalt arutatud Venemaa sekkumist USA valimistesse ning otsustati tulevikus suhteid parandada.

Vastupidiselt kokkuleppele halvenesid Venemaa ja USA suhted järgnevate kuude jooksul.

Augustis allkirjastas Trump uued sanktsioonid Venemaa vastu ja see lõpetas Moskva hinnangul püüdlused paremate suhete poole. Putin andis vastusammuna Washingtonile korralduse vähendada Venemaal viibivate diplomaatide ja nende abiliste arvu rohkem kui poole võrra.

Vaikse Ookeani Majanduskoostöö tippkohtumine toimub järgmisel laupäeval ja pühapäeval Da Nangi linnas Vietnamis. Trump alustas täna oma esimest Aasia-ringreisi. Putin kohtus sel nädalal Teheranis Iraani liidritega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles