India politseinikud narrisid grupivägistamise ohvrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politseinikud. Pildil olevad ametnikud ei ole konkreetse juhtumiga seotud.
India politseinikud. Pildil olevad ametnikud ei ole konkreetse juhtumiga seotud. Foto: NARINDER NANU/AFP/Scanpix

Neli India politseinikku kõrvaldati täna töölt, sest selgus, et nad olid keeldunud aitamast grupivägistamise ohvriks langenud naist. Aitamise asemel narrisid ametnikud ohvrit ja süüdistasid teda loo välja mõtlemises.

19-aastane üliõpilane pöördus politsei poole pärast seda, kui neli meest vägistasid ta Bhopali linna raudteejaama juures.

Tema perekond süüdistas hiljem politseinikke naise narrimises. Väidetavalt olid ametnikud takistanud perekonnal kaebust esitada, teatas Bhopali politsei esindaja.

Politsei esindaja sõnul olid politseinikud nimetanud naise kaebust tema kujutlusvõime viljaks. Nüüd on ametist kõrvaldatud kolm inspektorit ja üks komissar. Põhjusena toodi ametikohustuste mittetäitmine ja ebasobiv käitumine.

Indias on suured probleemid seksuaalse vägivallaga. 2015. aastal valitsuse poolt avaldatud andmetest selgub, et toona vägistati ametlikel andmetel 34 651 inimest, aga sotsiaalse häbitunde tõttu ei jõua suur osa juhtumeid võimudeni ja seetõttu on tegelik number oluliselt suurem.

India karmistas seadusi pärast viis aastat tagasi toimunud grupivägistamist Delhis, mille tagajärjel ohver hukkus. Sellest hoolimata on rünnakute arv endiselt väga kõrge.

Selle juhtumi puhul pidi ohvri perekond pöörduma kolme erinevasse politseijaoskonda, et oma avaldus esitada. Politsei esindaja sõnul pidas ohvri perekond kaks kahtlusalust ise kinni ja toimetas nad politseisse. Kolmas kahtlusalune vahistati eile, aga viimane ründaja on endiselt vabaduses.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles