Kataloonia president (2)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajutiselt Kataloonia presidendi kohuseid täitev Hispaania asepeaminister Soraya Saenz de Santamaria.
Ajutiselt Kataloonia presidendi kohuseid täitev Hispaania asepeaminister Soraya Saenz de Santamaria. Foto: Juan Medina / Reuters / Scanpix

Samal ajal, kui Carles Puigdemont jätkas Brüsselist irriteerimist, tirriteerimist ja enda Kataloonia presidendiks nimetamist, on piirkonnal esmaspäevast uus juht – Soraya Saenz de Santamaria (46).

Hispaania asepeaministrina veetis Saenz de Santamaria juba mitu kuud umbes poole oma keskmisest töönädalast probleemseks kiskunud kirdepiirkonnas. Tegi selgitustööd tavainimestele ja ettevõtjatele ning ütles telefoni teel tänusõnu igale omavalitsusjuhile, kes iseseisvuslaste libareferendumi plaanile vastu hakkas.

Võib eeldada, et vastupidi Puigdemontile üritab ta valimisteni Kataloonias 21. detsembril tüürida võimalikult kärata. Vähemalt esimesel nädalal tundusid piirkonna ametnikud kuulavat pigem ajutist, mitte allumatusele kutsunud endist presidenti. Näis, kas Saenz de Santamaria suudab sama efektiivselt tüüri hoida ka järelejäänud 55 päeva.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles