Kuidas katta telefoni kaamerat, et keegi sind sealt jälgida ei saaks? (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

Avalikkuses nähakse mitmeid sülearvuteid, mille veebikaamera on kaetud, kuid telefone mitte. Millised on võimalused telefoni kaamera edukaks katmiseks, et pahalased sind läbi kaamera ei jälgiks.

Veebiportaal Geenius toob välja kolm lihtsat viisi kuidas katta oma telefoni kaamerad, et sind keegi sealt salaja ei jälgiks.

Osta kott

Üks võimalus telefoni kaamera katmiseks on soetada telefonikott, mis katab kogu telefoni, sealhulgas ka mõlemad kaamerad.

Osta ümbris

Turult võib leida üksikuid telefoniümbriseid, mis on mõeldud kaamera katmiseks. Näiteks valmistab EyePatch telefoni ümbrist, mis on varustatud pisikese nupukesega, mida liigutades saab katta telefoni esi- ja tagakaamera.

Pane kleeps peale

Lihtne viis kaamera katmiseks on ka klassikalise kleepsu paigaldamine. Neid saab osta veebist, kuid soovi korral ka ise valmistada. Mõte on lihtne. Kui kleeps on peal, siis sellest läbi ei näe.

Loe nõuannete kohta pikemalt Geeniuse artiklist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles