Kennedy dokumentide hulgast leiti salajane Martin Luther Kingi raport (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Luther King
Martin Luther King Foto: akg-images/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi meeskond avaldas eile uue portsu mõrvatud USA presidenti John Kennedyt puudutavaid dokumente, sealhulgas FBI raporti, milles kritiseeriti tugevalt inimõiguslast Martin Luther King juuniorit, vahendab CNN. 

FBI 20-leheküljeline dokument üritas USA vaimulikku ja mustanahaliste õiguste eest võitleva liikumise juhti Kingi siduda erinevate kommunistlike liikumistega ja väitis, et tema organisatsiooni Lõuna Kristliku Juhtkonna Konverentsi rahastuses on küsitavusi.

Lisaks sisaldas see erinevaid viiteid Kingi eraelule, kaasa arvatud väiteid, et tal oli mitmeid armuafääre,  mis oleks tol ajal Kingi väga piinlikku olukorda pannud.

Dokument kajastab aega Kingi elus, mil ta üritas Ameerikas läbi viia suurt – nüüdseks ajaloolist - muutust. Dokument on tõestus, et FBI üritas leida materjali, mida vajadusel Kingi vastu kasutada.

Dokument oli FBI arhiivis peidus ligi 50 aastat. Pole selge, miks see oli Kennedy mõrva puudutavate dokumentide hulgas. Selles ei mainita endist presidenti kordagi. 

King langes 1968. aasta 4. aprillil Memphises valge rassisti James Earl Ray atentaadi ohvriks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles