Põhja-Korea välistas tuumadesarmeerimise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Kim Jong-un.
Donald Trump ja Kim Jong-un. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Põhja-Korea välistas täna läbirääkimised oma tuumarelvaprogrammi piiramiseks ajal, mil USA president Donald Trump alustas oma Aasia ringreisi.

Trump saabub Lõuna-Koreasse teisipäeval, külastades enne seda Jaapanit.

USA peaks loobuma absurdsest ideest, et Pyongyang annab järgi rahvusvahelistele sanktsioonidele ja loobub oma tuumarelvadest, teatas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA. Pyongyang on tuumaheidutuse programmi viimases faasis, lisas agentuur.

«Parem oleks, kui nad lõpetaksid unistamise tuumadesarmeerimise kõnelustest,» teatas agentuur.

«Tuumarelvade arendamist ei peatata, kui USA ei lõpeta oma vaenulikku poliitikat DPRK (Põhja-Korea Demokraatliku Vabariigi) suhtes,» seisis avalduses.

Trump esineb Lõuna-Korea visiidi ajal kõnega riigi parlamendis, kus ta ärgitab leidma lahendust ühisele ohule, teatas Valge Maja avalduses.

Pyongyang peab oma tuumaarsenali hinnaliseks mõõgaks, millega ennast imperialistliku vaenlase USA eest kaitsta.

Stalinistlik riik ähvardas suvel mitu korda tulistada rakette USA Vaikse ookeani territooriumi Guami lähistele. See vallandas sõnasõja Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea noore riigijuhi Kim Jong-uni vahel.

Trump on muuhulgas ähvardanud Põhja-Koread tule ja tõrvaga ning hoiatanud, et praegu on vaikus enne tormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles