Peaminister Ratas ei ole oma ID-kaarti veel uuendanud (2)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Sander Ilvest

Peaminister Jüri Ratas ütles, et tema pole veel trüginud oma ID-kaardi sertifikaate uuendama, sest kasutab mobiil-ID teenust.

«Ma olen lähtunud rahvusringhäälingu «Aktuaalse kaamera» uudistes öeldust paar päeva tagasi. Et need, kel on töötav mobiil-ID, et teie ärge tulge praegu uuendama,» lausus Ratas ERRile.

Ratas käis laupäeval Tallinnas politsei- ja piirivalveameti teenindustes, et oma silmaga üle vaadata, kuidas sertifikaatide uuendamine edeneb.

«Hommikul ei toiminud süsteemid nii hästi, kui me lootsime,» lausus Ratas.

Täna hommikul ei saanud politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindusbürood väljastada PIN koodide ümbrikke, tehniline tõrge tekkis siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) poolt pakutavates arvutitöökohtades.

Valdkonnajuht vabandas inimeste ees, kes pidid seetõttu büroodes ootama. «Selgitame välja, miks selline olukord tekkis ning teeme juhtunust omad järeldused,» lausus SMITi valdkonna juht Heidi Kogres.  

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles