Kingitus riigile: 6 kilo jahu, 6 kilo tärklist ja õhupallid

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Kui teil on stress ja tahate sellest vabaneda, siis lugege lugu läbi.

Nõo lasteaialapsed ja õpetajad murdsid juba mõnda aega pead, mida kinkida oma Eestimaale 100. sünnipäevaks. Keegi oli kuulnud midagi stressipallidest, ja seda ideed hakatigi edasi arendama. Sest kuna riiki juhib riigikogu, kus töötab sada üks liiget, siis mis võiks olla parem kink Eesti Vabariigile kui stressivaba riigikogu.

Niisiis otsustasid Nõo lasteaia Särakrõllide rühma paarkümmend last koos õpetaja Vaike Tiitsiga, et nad valmistavad 101 stressipalli. Mudigu riigikogulased neid terviseks ja olgu nad kõikide tähtsate otsuste vastuvõtmise ajal tublid ja targad!

Kõigepealt muretsesid Särakrõllid suure hunniku siniseid, musti ja valgeid õhupalle. Siis käisid poes jahu ja tärklise järel. Jahu ja tärklis tuli omavahel ära segada, sest on väga mõnus, kui stressipall mudimisel natuke krudiseb.

Kuidas jahu palli saab

Keegi taipas, et kasutama peaks lehtrit, aga lehtri võiks välja lõigata plastikpudelist, sest pudeli keermega suu otsa passib õhupall piisavalt tihkelt ega libise sealt ära. Seejärel võib hoogsalt asuda lusikaga jahu ja tärklist lehtrisse kühveldama ning kui tekibki tropp, saab sushipulgaga seda lahti surkida.

Nõo mudilaste pallitegu lasteaias Krõll.
Nõo mudilaste pallitegu lasteaias Krõll. Foto: Kristjan Teedema

Stressipall on valmis siis, kui õhupall muutub parajaks paksuks pontśikuks. Siis tuleb palli suu sõlmega kinni siduda ja käed jahust puhtaks kloppida.

Peab tunnistama, et neid stressipalle tegid lapsed mitu nädalat, nähes meisterdamisel välja kui veskimöldrid. Kui ära tüdinesid, siis puhkasid ja jätkasid järgmisel päeval.

Ka tuli lastel mitu korda poes jahu ja tärklise järel käia, ja poemüüja muudkui imestas, mida seal lasteaias küll tehakse. Kulus kuus kilo jahu ja viisteist pakki tärklist!

Lõpuks ladusid lapsed stressipallidest uhke rattakujulise kompositsiooni ja panid selle ümmargusse karpi nagu tordi. Ja siis tuli hakata nuputama, kuidas see saadetis riigikogusse toimetada.

Kingitus "Stressivaba riigikogu".
Kingitus "Stressivaba riigikogu". Foto: Natalja Viilu

Kui üks lapsevanem helistas riigikogu kantseleisse ja kirjeldas kingitust, siis arvati seal, et nõnda vahva asja puhul võiks riigikogu esimees Eiki Nestor lapsed ju isiklikult vastu võtta. Paarikümne viieaastase lapse pealinna sõidutamine näis aga keerukas ja nii sõlmiti kokkulepe, et kui Eiki Nestoril peaks Nõo kanti asja olema, siis astub ta lasteaiast läbi.

See päev jõudis kätte 27. oktoobril.

Päeva halvaksminemise vastu

Nüüd on suure kingituse üleandmisest kümme päeva möödas ja lastel uued tegemised käsil. Kui nendelt küsida, mille vastu see stressipall ikkagi on, siis Greete Liis Uibo teab, et kui tööpäev läheb halvaks, tuleb seda palli katsuda ja siis läheb halb minema. Ning Tuule Remsel lisas, et pall tuleb haarata siis, kui mingil põhjusel tuleb tuju kedagi lüüa. Selle vastu aitab stressipall samuti väga hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles