Nurgeri koduülikool asetati NCAA pingereas ülikõrgele kohale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Nurger rõõmustamas.
Rauno Nurger rõõmustamas. Foto: Go Shockers / Facebook

Spordikanali ESPN ülikoolikorvpalli ekspert John Gasaway koostas NCAA hooaja lävel edetabeli, reastades kõik 351 kõrgeimas divisjonis mängivat ülikooli. Eestlastele meeldival moel on tippude seas mitu meie korvpallurite meeskonda.

Rauno Nurger alustab tänavu Wichita State Shockersi ridades oma viimast ülikooliaastat ning tema šansid korralikult mänguminuteid korjata on head. Mullu March Madnessil ehk märtsihullusel 32 parema hulka jõudnud Wichita State kuulub Gasaway arvates suursoosikute hulka, sest tabelis on talle antud koguni 2. koht. Eespool on vaid Arizona Wildcats, kelle ridadest läks sel suvel NBAsse soomlane Lauri Markkanen.

South Carolina Gamecocksi ridades teist ülikooliaastat alustav Maik-Kalev Kotsar, kes jõudis märtsihullusel pöörase hooaja järel suisa poolfinaali, leiab oma ülikooli tänavusest tabelist 40. kohalt. Kolmanda mehena praegu NCAAs mängiv eestlane, sellest kevadest San Francisco Donsi esindav Taavi Jurkatamm ja tema kool on tabelis 107. kohal.

Tulevast aastast liituvad NCAAga ka Matthias Tass ja Carlos Jürgens. Neist on Tassi ootav Saint Mary’s Gaels tabelis kõrgel 21. kohal. Jürgens siirdub Oral Roberts Golden Eaglesisse, kes on tabelis 251. kohal. Ent nagu öeldud – USA on suur ja lai ning NCAA kõrgeimasse divisjoni kuulub tervelt 351 ülikooli.

Võrdluseks: äsja Kalev/Cramoga liitunud Isaiah Briscoe mängis näiteks Kentucky Wildcatsis, mis asetati ESPNi pingereas kõrgele 9. kohale. Briscoe jäi NBAsse küll valimata, ent unelmate liiga lävele jõudis ta ometi, kuuludes hooaja eel lühikest aega Portland Trail Blazersi ridadesse. NCAA uue hooaja alguseni pole enam palju jäänud, Wichita State alustab mängudega juba 11. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles