Saksmaal peeti puhmik-õlikõrvitsat Teise maailmasõja aegseks pommiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhmik-õlikõrvits, mida peeti pommiks
Puhmik-õlikõrvits, mida peeti pommiks Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix

Saksamaa lõunaosas Karlsruhe piirkonnas asuva Bretteni politsei sai möödunud reedel teate pensionärilt, kes arvas, et leidis oma aiast Teise maailmasõja ajast pärit pommi.

AP teatel läks politseipatrull asja kontrollima ja leidis eest 40-sentimeetrise tumerohelise objekti, mis katsumisel osutus taimseks.

«Politseinikud tahtsid kutsuda ka pommirühma, kuid uurimine näitas, et «pomm» osutus umbes viiekilogrammiseks puhmik-õlikõrvitsaks ja seega ei olnud pommirühma vaja,» teatas politsei pressiesindaja Frank Otruba.

Politseinike sõnul oli 81-aastase mehe mure arusaadav, sest kõrvits meenutas oma välimuselt tõesti lennukipommi.

Puhmik-õlikõrvits, mida peeti pommiks
Puhmik-õlikõrvits, mida peeti pommiks Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix

Korrakaitsjate arvates võisid kohalikud noored eakale mehele vembu visata, jättes ta aeda pommi meenutava suure kõrvitsa.

Mees pani pärast kinnituse saamist, et tegemist ei ole pommiga, leiu prügikasti.

Teise maailmasõja ajast pärit lõhkekehi leitakse Saksamaal seni ja selle tõttu arvas Bretteni politsei enne objekti nägemist, et tegemist võib olla pommiga.  

Puhmik-õlikõrvitsa kohta kasutatakse ka tsukiini ja kabatšok, kuid üldisemalt suvikõrvits.

Guinnessi rekordite raamatu andmetel on kaalus maailma kõige suurem suvikõrvits ligi 30 kilogrammi. Kõige pikem suvikõrvits oli aga 2,5-meetrine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles