Narvas Peetri platsil end süüdanud protesteerijale määrati arest

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvas süütas mees end põlema
Narvas süütas mees end põlema Foto: Sergei Stepanov

Kohus määras kümme päeva aresti mehele, kes oktoobris Peetri platsil bensiinikanistri kõrval meelt avaldas ning seejärel end süütas.

15. oktoobril kella 13.30 paiku teatas möödakäija politseile, et Narvas Peetri platsil avaldab mees, bensiinikanister kõrval, meelt Eesti Vabariigi võimude vastu. Kui politseinikud hakkasid kanistrit ära võtma, pritsis bensiini nii mehe kui ka politseiametniku riietele. Seejärel läitis mees tulemasina, millest ta ise süttis.

65-aastane mees toimetati jaoskonda, kus talle ka esmaabi andmiseks kiirabi kutsuti. Politsei alustas juhtunu kohta väärteomenetlust Karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rikkumist.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Dmitri Narolin rõhutas, et oma mõtete avaldamine on küll lubatud, aga seda ei tohi teha teisi ohtu seades. Narolin lisas, et ka selle juhtumi puhul ei pidanud politsei meest kinni meeleavaldamise eest, vaid just seetõttu, et ta oli ohtlik nii iseendale kui ka kaaskodanikele.

3. novembril määras Viru Maakohus 65-aastasele Vene kodanikule karistuseks 10 päeva aresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles