Võistlustantsupaar Veide ja Padar MM-il kuuendad

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amanda Rebeca Padar ja Robert Veide treeningsaalis.
Amanda Rebeca Padar ja Robert Veide treeningsaalis. Foto: Kristjan Teedema

Läinud nädalavahetusel Rumeenias Bukarestis aset leidnud maailmameistrivõistlustel Ladina-Ameerika tantsudes jõudsid võistlustantsijad Robert Veide ja Amanda Rebeca Padar finaali, saavutades kuuenda koha.

Robert Veide on 14- ja Amanda Rebecca Padar 12-aastane ning nad võistlevad Junior 2 vanuseklassis.

Eesti tantsuspordi ajaloos on selline tulemus saavutatud vaid üks kord varem ja see oli 10 aastat tagasi.

Juunior 2 vanusegrupis osales kokku 67 paari 36st riigist. Maailmameistrivõistlustele kvalifitseeruvad riigi kaks parimat paari. Teine Eestit esindav paar Leho Holm ja Marleen Lutter saavutasid tugevas konkurentsis 22. koha.

Maailmameistrivõistlused Bukarestis võitis Venemaa paar German Pugachev ja Ariadna Tischova.

Tartu tantsukooli Prestige paaril  Veide-Padar on lisaks Eesti meistritiitlile ette näidata nii Läänemeremaade, Baltimaade, kui ka Põhjamaade meistritiitel. Lisaks on noortel arvukalt maailmakarikaetapivõisltuste võite, mida on kogutud tervest Euroopast.

Prestige´ peatreeneri Martin Parmase sõnul ei jää noored loorberitele puhkama, vaid kui vaadata paari võistluskalendrisse, siis on neil tänavu ees veel arvukalt MK etappe ja tiitlivõistlusi.

Tantsijatele saab kaasa elada ka eeloleval nädalavahetusel, mil võistlustantsijad osalevad maailmakarikaetapil Poolas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles