Kiri: ela nii, kuidas sulle õigem tundub

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Hiljuti lugesin sotsiaalmeediast, et naine, kes läheneb 80-le, on ilma igasuguse tarbimisväärtuseta vanaraud. Ma kuulun ka ise samasse eagruppi. Ma ei saa sellisel moodsal teemal nagu ahistamine kaasa rääkida sel lihtsal põhjusel, et mind pole kunagi ükski meesterahvas ahistanud. See võib olla tingitud sellest, nagu ütles üks psühhiaater, et sellised naised on vanatüdrukuliku mõttelaadiga.

Võibolla on põhjus selles, et ma ei ole kunagi nii ilus olnud, et ennast täis macho-mehed ja ilueedid oleksid minu vastu huvi tundnud. Kõik minu tantsu- ja meestuttavad on olnud väärikad, endast ja teistest lugu pidavad mehed, kel ei ole püksilukuprobleemi.

Õnnelikud on need mehed, kel seda probleemi pole. Üks mure jälle vähem. Ma ei ole kunagi viibinud peol, kus naisi oleks avalikult ahistatud. Muidugi on olnud pidusid, kus liiga napsine mees on muutunud ülemeelikuks.  Aga alati on seltskonnas olnud mehi, kes on osanud olukorda kontrolli all hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles