Andmeleke puudutab ka Eesti nimesid (2)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paradise Papersit tutvustav pilt Rahvusvahelise Uurivate Ajakirjanike Konsortsiumi (ICIJ) veebilehel.
Paradise Papersit tutvustav pilt Rahvusvahelise Uurivate Ajakirjanike Konsortsiumi (ICIJ) veebilehel. Foto: www.icij.org

Maailmas eile poliitilise pahameeletormi põhjustanud maksuparadiiside kasutamist paljastava Paradise Papersi andmelekkega seostuvad ka mõned Eesti nimed.

Koodnimetust Paradise Papers kandev offshore-tehingute andmebaas puudutab Postimehe andmeil Eestist vaid mõningaid avalikkusele vähem tuntud inimesi. Nende nimede päevavalgele tulek sõltub Rahvusvahelise Uurivate Ajakirjanike Konsortsiumi (ICIJ) ja Saksamaa ajalehe Süddeutsche Zeitung koostöös avaldatavate materjalide ilmumisajast.

Samas ei saa välistada ka andmelekke sügavamat seost Eestiga, sest edastatud esialgne teave meie puute kohta andmelekkesse põhineb pigem materjalide pealiskaudsel hindamisel. Kui varem on Rahvusvaheline Uurivate Ajakirjanike Konsortsium kasutanud sarnaste uurimismaterjalide avaldamisel Postimehe ja Äripäeva uurivate toimetuste ajakirjanike abi, siis Paradise Papersi juhtumi tausta lubab oma tänases saates avada Kanal 2 telemagasin «Radar».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles