Õpilane sai võistlustel kettaga vastu pead

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Eile õhtul Paide Gümnaasiumi spordiväljakul toimunud kettaheitevõistlusel sai 11. klassi noormees ühe võistleja ebaõnnestunud heitekatse tagajärjel kettaga vastu pead.

Ketas tabas noormeest küljega juustepiirkonda ning haavale tehti haiglas kaks õmblust.

Kooli direktor Vello Talviste ütles Postimees.ee’le, et tegemist oli õnneliku õnnetusega, kuivõrd noormehe vigastused ei olnud suured.

Õnnetus juhtus eile kella 17 ajal, mil 9. klassi noormehe kettaheitesooritus ebaõnnestus. «Tema ketas lendas oluliselt teise suunda kui heitesektori suund oli,» rääkis Talviste.

Direktor selgitas, et vahetult enne visanud 11. klassi õpilane seisis seljaga kettaheitesektori poole, olles hetkeks unustanud õpetajate soovituse alati näoga sektori suunas olla. Teised õpilased küll hõikasid, et ta eest ära tuleks, kuid siis oli juba hilja.

«Ta (11. klassi õpilane) kaotas valvsuse ja juhtus nii õnnetult,» nentis Talviste.

Õpetaja kutsus kohe kiirabi ning poiss viidi haiglasse. Direktor rääkis täna hommikul ka noormehe emaga, kelle sõnul puhkab poiss praegu kodus ja tunneb end hästi, kuigi pea veidi valutab.

Selliste õnnetuste vältimiseks lubas Talviste koolis juhtumi läbi analüüsida ja osalistelt selgitused võtta. Piiret Paide Gümnaasiumi spordiväljaku kettaheitesektoril ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles