Superministeeriumi kompromiss kohvikupidajaga: veiniriiul nihutati ühe seina äärest teise äärde (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ministeeriumide esindajad jõudsid superministeeriumi hoone toitlustajaga kompromissile ning palju pahandust tekitanud veiniriiul paigutatakse teise kohta, kus see külastajatele vähem silma hakkab.

«Esmaspäeval toimunud kohtumisel, kus osalesid ministeeriumide esindajad ja Suur-Ameerika 1 hoones toitlustusteenust pakkuva ning alkoholi müügiluba omava  S.E.E. Piraaja OÜ esindaja, jõuti osapooli rahuldavale kokkuleppele, et kohvikus asuv veiniriiul paigutatakse vähem märgatavasse kohta,» teatas Riigi Kinnisvara ASi turundusjuht Mariaana Sõnajalg.

Superministeeriumis töötav anonüümsust palunud kõrge riigiametnik ütles Postimehele, et veiniiriiul on nihutatud ühest seinast teise, umbes 8–10 meetrit algsest asukohast eemale. Tema sõnul ei saa öelda, et riiul oleks inimeste silme alt ära lohistatud. «Nagu oleks ämber tõstetud ühe räästa alt teise räästa alla. See tõstmine on nagu Vabaerakonna poliitika. Midagi nagu näiliselt tehakse, aga täiesti mõttetult ja tühja,» ütles ta.

Ametnik lisas, et ta ise ei ole hoone kohvikust veini ostnud, kuna hind on kallis. «Ma ise käin siin lähedal eDrinksis, kus on oluliselt parema hinnaga peet,» ütles ta.

Superministeeriumi kohviku töötajad ütlesid Postimehele, et veini kohvikust siiski ostetakse, umbes üks-kaks pudelit päevas. Nende sõnul ostavad ministeeriumitöötajad veini tavaliselt kellegi sünnipäeva tähistamiseks või muu pidulikuma sündmuse puhul.

Superministeeriumi veiniriiul asus enne ühes, nüüd teises seinas, umbes 8–10 meetrit eemal.
Superministeeriumi veiniriiul asus enne ühes, nüüd teises seinas, umbes 8–10 meetrit eemal. Foto: Kollaaž

Veiniriiuli vastu hakkas sõdima sotsiaalministeeriumi kantsler

Veiniriiuli teema tõstatas superministeeriumi hoones asuva sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske, keda pahandas hoone kohvikus asuv veiniriiul.

Priske saatis oktoobri lõpus maja haldajale Riigi Kinnisvara ASile kirja, milles märkis muu hulgas, et kohvik alustas sisuliselt tööd veinipoena.

Priske hinnangul on kogu asi seda kummastavam, et kõik ühishoones töötavad ministeeriumid on ühel või teisel moel seotud alkoholipoliitika elluviimise ja alkoholikahjude ennetamisega. «Selle taustal on äärmiselt küüniline edendada alkoholimüüki ministeeriumite ühishoones,» märkis Priske.

Kuna alkohol ei ole esmatarbekaup, ei peaks see kantsleri sõnul ka võimalikult kättesaadav olema. Töötajate toitlustamisega tegelev kohvik peaks ministeeriumi hinnangul pakkuma hoopis tervislikku ja mitmekülgset toiduvalikut.

Kohvikus tegutseva ettevõtte juhatuse liige Aivar Jõgi ütles oktoobris, et nad ei sunni kedagi ostma, vaid kohvikus on nüüd lihtsalt selline võimalus olemas.

Jõgi sõnul on ministeeriumites töötavad inimesed väga mõistlikud, mistõttu ei näe ta veiniriiulis mingisugust ohtu. «See ei ole lasteaed, kelle eest tuleks kõik asjad ära peita,» ütles ta Postimehele.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles