Kadri Simson: Pingutasime koalitsiooni nimel

Kadri Simson
, majandus- ja taristuminister, Keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: PP

Pärnu linnavalitsus on viimaks ometi paika saanud. Valimistulemuste selgudes oli ilmne, et järgmiseks neljaks aastaks annab Pärnu juhtimiseks moodustada mitu eri kolmikliitu. Kohaliku elu korraldamise teemal liiga suuri erimeelsusi kampaania käigus välja ei joonistunud, seega sai valiku aluseks koostöövõime.

Juba enne valimisi teadsime, et Keskerakonnal on võimalik linnapea positsioonile pretendeerida vaid võidu korral. Seetõttu hõikasin isegi välja, et kui erakonda saadab valimistel edu, olen valmis asuma Pärnu linnapeaks. Paraku ei ole kaheksa aastat opositsioonis parim stardipositsioon ja keerukas valimisringkondade tasakaal andis meile hoolimata nimekirja teisest valimistulemusest kolmanda positsiooni fraktsioonide suuruses. Suur toetus, mille eest ma olen valijatele ääretult tänulik, kohustas meid aga pingutama koalitsiooni loomise nimel.

Läbirääkimisi alustades pidi olema selge, kes neid veab. Meie eelistus oli, et linnapeana asub ametisse inimene, kes ei soovi poole perioodi pealt lahkuda. Romek Kosenkranius andis selle lubaduse, kinnitades, et 16 kuu pärast toimuvatel riigikogu valimistel ta ei kandideeri. Oma rolli mängib asjaolu, et ametis linnapeana sai Kosenkranius valimistel igati kõva toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles