Superhoos Valga-Valka loots Kristaps Zeids: kui treener arvab, et ta teab kõike, on tema aeg läbi saanud

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20ndates eluaastates Kristaps Zeidsil (esiplaanil) on õnnestunud Valga-Valka meeskonnas saada kõik mängijad täielikult oma seljataha.
20ndates eluaastates Kristaps Zeidsil (esiplaanil) on õnnestunud Valga-Valka meeskonnas saada kõik mängijad täielikult oma seljataha. Foto: Erakogu

Kristaps Zeidsist sai tänavu veebruaris esimene Eesti korvpalli kõrgliigaklubi peatreener, kes sündinud 1990ndatel aastatel. Ei kulunud palju aega, kui noor lätlane sai Valga-Valka eesotsas esimesi vilju maitsta.

Riiast pärit 27-aastane Zeids on alustanud siinses meistriliigas oma esimest täispikka hooaega Valga-Valka juhendajana sisuliselt perfektselt: alistatud on viis konkurenti, teiste hulgas nii Rapla, Pärnu kui TLÜ/Kalev, ainus kaotus saadi Kalev/Cramolt. Hooaeg on veel kangesti noor, ent nii meeskonna mängupilt kui mängijate kehakeel tõestavad, kuidas aastaid sihitult kulgenud vanakeste klubist on poole aastaga õnnestunud teha professionaalselt mõtlev ja tegutsev medalinõudleja.

-Kas edukas hooaja algus niivõrd noore ja Eesti korvpallisõprade jaoks üsna tundmatu meeskonnaga on tulnud üllatusena ka sulle endale?

Minu jaoks polnud see üllatus. Uskusin algusest peale oma mängijatesse täielikult ning tean, kui palju meil on veel ruumi oma mängu parandada. Aga ma ütlesin ka mängijatele ühel hiljutisel koosolekul, et kevadistes kohamängudes ei huvita enam kedagi, kuidas sa sügisel mängisid. Ja Läti liigat pole me ju sama hästi alustanud. Seega, pole veel mingit põhjust hõisata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles