Koolijuht: direktorite jälgimissüsteem on rumalus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kaasik
Martin Kaasik Foto: Priit Simson

Tallinna Laagna gümnaasiumi direktori ning Eesti Koolijuhtide Ühenduse aseesimehe Martin Kaasiku sõnul ei tohiks sihtasutuse Noored Kooli pakutud nõrkade direktorite jälgimissüsteemi käivitama.

«Pakutud koolijuhtide jälgimis- ja toetussüsteem on järjekordne rumalus (pehmelt öeldes),» rääkis Kaasik Postimees.ee’le.

Tema sõnul on koolide juhtimiskvaliteediga probleeme.«Kuid selle põhjustest arusaamist peaks alustama küsimusest: «Kellele kuuluvad koolid, kes valib juhid ja määrab, kuidas nad juhtima peaksid?»,» lisas ta.

Kaasiku väitel piisab olukorra lahendamisel praegu kasutusel olevast sise- ja välishindamisest.

«Koolijuhtide ametissevalimise mõistlikkust on mõned aastad tagasi arutatud üsna tõsiselt, kuid kõik lõppes tõdemusega: «Koolid kuuluvad omavalitsustele, me võime ju nõu anda, kuid ei midagi enamat»,» märkis ta.

«Tähtajalised töölepingud just praeguse olukorra põhjustasidki, kui asi pole piisavalt halb, siis võib ju uuesti proovida,» kommenteeris Kaasik Noored Kooli teist ettepanekut - taasloobuda direktorite tähtajatutest töölepingutest.

Paarkümmend noort koolidesse õpetama toonud sihtasutus Noored Kooli peab haridusministrile saadetud pöördumises Eesti haridusarengu ühtedeks suuremateks pidurdajateks ebakompetentseid koolidirektoreid.

Viimased pärsivad nende hinnangul haridustemplite edenemist ning vajavad seetõttu toetus- ja jälgimissüsteemi. Samuti tehakse mitmeid muid ettepanekuid haridussüsteemi reformimiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles