Kui kaua suudavad Sappinen ja Prosa Messit enda selja taga hoida?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi vajab eestlastest mööda kerkimiseks veel kahte liigaväravat.
Lionel Messi vajab eestlastest mööda kerkimiseks veel kahte liigaväravat. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Euroopa jalgpalli kuldsaapa ehk parima ründaja arvestuse esikolmikusse mahuvad kaks Eesti vutimeest. Lionel Messi on alles seitsmendal kohal.

Sport Bible imestab: kes küll on jalgpallurid Rauno Sappinen ja Albert Prosa, kes hoiavad Euroopa kuldsaapa arvestuses 27 punktiga praegu teist ja kolmandat kohta. Väga lihtne – tegu on vastavalt FC Flora ja FC Infoneti jalgpalluritega, kes lõid mõlemad tänavu Premium liigas 27 väravat.

Kuigi hooaeg on Eestis juba otsas ja meie pallureil pole enam võimalust tabelis kerkida, pole 27 tabamust piisav esikohaks – sealt leiab Rooma Lazio ründaja Ciro Immobile nime. Itaallane alustas hooaega hirmsas hoos ning Serie A-s on tema nimel juba 14 väravat. Kuna Itaalia kõrgliiga on Eesti omast tugevam, korrutatakse seal iga löödud värav kahega ning ning nõnda ongi Immobile kirja saanud 28 punkti.

Esikolmikule järgnevad Radamel Falcao (Monaco) ja Edinson Cavani (PSG) 26 punktiga. La Liga hetke resultatiivseim mängumees Lionel Messi (Barcelona) on löönud 12 väravat ja saanud 24 punkti ehk on samal pulgal Igor Anguloga, Poola kõrgliigas Zabrze Gorniki eest 16 väravat löönud hispaanlasega.

Et iga Poolas löödud värav loeb tabelis pooleteisekordselt, tõuseb Angulo järgmise kahe väravaga Eesti jalgpalluritega samale pulgale. Messile piisaks kahest tabamusest juba meie meeste alistamisest.

Euroopa kuldsaapa hetkeseis:

  1. Ciro Immobile 28
  2. Rauno Sappinen - 27
  3. Albert Prosa - 27 
  4. Radamel Falcao - 26 
  5. Edinson Cavani - 26 
  6. Igor Angulo - 24 
  7. Lionel Messi - 24 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles