USA eriesindaja näeb Donbassis kahte tulevikustsenaariumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurt Volker.
Kurt Volker. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

USA välisministeeriumi Ukraina eriesindaja Kurt Volker ütles täna, et rahvusvaheline üldsus ei taha Ida-Ukraina tüli venimajäämist nagu Küprosel juhtus.

«Venemaal on Donbassis kaks võimalust. Kui ta tahab luua külmutatud tüli nagu Abhaasias, Lõuna-Osseetias või Transnistrias, läheb see neile kalliks maksma. Kui nad aga tahavad, teevad nad seda vaatamata kuludele,» edastas raadiojaam Ameerika Hääl Volkeri välisministeeriumi teabetunnis öeldut.

Teise võimalusena nimetas ta Vene väe väljaviimist Donetski ja Luganski oblasti üksikutest rajoonidest ja ÜRO rahuvalvajate paigutamist sinna.

«Teine võimalus on, et Venemaa viib oma väe välja ja soodustab ÜRO rahuvalvajate paigutamist sinna, mis toob kõigile rahu ja võimaldab jätkata Minski protsessiga. See on teine võimalus,» ütles Volker.

Samas lükkas ta tagasi võimaluse, et Donbassi tüli jääb venima. «Rahvusvaheline kogukond ei taha veel üht Küprost... Ma ei tea, kui palju aastaid rahuvalvajad juba Küprosel on. Ma ei arva, et seda tahaks ka Ukraina. See tahab taastada võimu oma ala üle ja on seetõttu huvitatud Minski lepete täitmisest,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles