Eesti jalgpalliliit sai Bosnia huligaanide pärast kopsaka rahatrahvi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalliliit sai Rahvusvaheliselt Jalgpalliliidult (FIFA) 30 000 šveitsi franki ehk 26 000 euro suuruse trahvi, kuna oktoobris peetud MM-valikmängul  Eesti - Bosnia ja Hertsegoviina viskasid külalismeeskonna fännid väljakule süüdatud signaalraketid.

Lisaks rahatrahvile sai Eesti jalgpalliliit ka hoiatuse. Bosnia ja Hertsegoviina jalgpalliliidule määrati aga 40 000 šveitsi franki ehk 34 500 euro suurune rahatrahv, lisaks ka hoiatus.

Mis täpsemalt mängul juhtus?

Eesti – Bosnia ja Hertsegoviina oktoobrikuine MM-valikmäng tuli 12. minutil katkestada, kui külalismeeskonna fännisektorist lendas murule mitukümmend signaaltõrvikut, mille kustutamiseks oli vaja tuletõrjujate sekkumist.

Kui raketid said kustutatud, pidi mängu jätkamisega veel paar minutit ootama, et hajuks kaasnenud suits, mis häiris nähtavust. «Bosnia ja Hertsegoviina jalgpalliliit saab kindlasti trahvi. Võib arvata, et ka meie, sest neid tõrvikuid oli palju,» märkis Mihkel Uiboleht veidi pärast juhtunut.

Tõrvikuid loopinud Bosnia fännigrupp pakkis pärast intsidenti oma nodi (lipud-sildid) kokku, lahkus staadionilt ja kadus seitsme tuule poole. Postimeest nõustanud Bosnia ja Hertsegoviina ajakirjanik pakkus, et tegemist oli fännide protestiga jalgpalliliidu tegevuse ning kehvade tulemuste vastu.

Trahv Bosniaga mängu eest oli Eestile lõppenud MM-valiksarja jooksul teine. Esimese trahvi teenis Eesti, kui mullu oktoobris peetud Eesti–Kreeka mängus halvustasid Eesti toetajad hüüetega «F**k You, referee!» kohtunikku. Trahvisumma oli toona 18 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles