Kanepi ja Kontaveidi eelkäijad ehk Eesti tennise suured duellid

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi (paremal) ja Anett Kontaveit on kuulunud maailma 30 parema naistennisti sekka - nii kõrgetasemelist duelli Eesti tennis varasemast ei tunne.
Kaia Kanepi (paremal) ja Anett Kontaveit on kuulunud maailma 30 parema naistennisti sekka - nii kõrgetasemelist duelli Eesti tennis varasemast ei tunne. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kahe nädala pärast Saku suurhallis lavastuvas Kaia Kanepi ja Anett Kontaveidi vahelises tenniseetenduses pole kaalul ükski suur tiitel, finaalipääs või midagi sarnast. Mängus on palju raha – võitjale 50 000 ja kaotajale 30 000 eurot –, kuid mis kõrvaltvaatajale ilmselt kõige põnevam: teist nii võrdset ja kõrgetasemelist duot Eesti tenniseajalugu ei tunne.

Pärast eilset võitu Limoges’i turniiri avaringis on sisuliselt kindel, et Kanepi tõuseb uue nädala maailma edetabelis taas saja parema sekka. Esimest korda pärast 30. augustit 2015. Kontaveit asub 34. kohal. Kaks Eesti naist esisajas – viimati nägime midagi sellist kaheksa aasta eest Kanepi ja Maret Ani esituses.

Lihtsalt võrdluseks: sama vanana – või õigemini noorena – kui Kontaveit praegu (saab aasta lõpus 22), asus Kanepi WTA pingerivis viiendas-kuuendas kümnes. 30 parema ukse murdis ta lahti veidi pärast 23. sünnipäeva ja karjääri parimaks jäi 15. koht. Kontaveit on  esikolmekümnes juba ära käinud, kerkides tänavu juulis 27. pügalale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles