Eesti aitab Ida-Ukraina lapsi 200 000 euroga

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed Ukraina põgenikelaagris.
Lapsed Ukraina põgenikelaagris. Foto: Maks Vetrov/RIA Novosti

Välisministeerium annetas Ukraina humanitaarkriisi leevendamiseks 200 000 eurot. Pool sellest summast annetati ÜRO pagulaste ülemvoliniku ametile (UNCHR) ja teine pool ÜRO Lastefondile (UNICEF).

Konkreetsed annetused on suunatud haridusprojektidele ning varjupaiga ja esmatarbevahendite leidmiseks abivajajatele, lisaks ka lastekaitse ja tervishoiu alastele projektidele.

Välisminister Sven Mikseri sõnul on Eesti alati olnud toeks Ida-Ukraina konfliktitsoonis elavatele abivajajatele ja kavatseb nende heaks panustada ka edaspidi.

«Üle kolme aasta kestnud konflikt Ida-Ukrainas on põhjustanud humanitaarkriisi, mille leevendamiseks mõeldud abi on kahjuks jätkuvalt alarahastatud,» ütles Mikser. Ta tõi välja, et Euroopa Liit koos liikmesriikidega on seni konflikti jooksul ühiselt panustanud üle 525 miljoni euro humanitaarabiks ja esmaseks ülesehituseks. «Kuid rahvusvahelise kogukonnana peame pingutama veelgi enam,» lisas minister.

Eesti on vahemikus 2014-2017 toetanud Ukrainat 6,7 miljoni euroga. Mikser kinnitas, et Ukraina, kes on olnud üks Eesti arengukoostöö peamistest sihtriikidest üle kümne aasta, jääb Eesti fookusse ka edaspidi.

Välisministeeriumi toetus on eraldatud humanitaarabi ja arengukoostöö vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles