Suured projektid kasvatasid Merko kasumlikkust

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko objekt.
Merko objekt. Foto: Erik Prozes

Merko Ehitus suutis tänu suurtele ehituslepingutele esimese üheksa kuu jooksul kasvatada märkimisväärselt käivet ja kasumit. 

Esimese üheksa kuu käive kasvas ligi veerandi võrra 215 miljoni euroni ja kasum tervelt 40 protsenti 6,6 miljoni euroni, teatas Merko börsile. Hästi läks ka kolmas kvartal eraldi võetuna.

Merko Ehituse juht Andres Trink ütles, et kasvu on toetanud mitmed suured töös olevad ehituslepingud. Merko ehitab praegu mitmeid kaubanduskeskusi Tallinnas ja Riias, kolme hotelli Vilniuses ja mitut büroohoonet Tallinnas.

«Kõik ehituslepingud on pingelise ajagraafikuga ja teisalt peame tegutsema olukorras, kus turul on üha enam probleemiks projekteerijate ja võimekate alltöövõtjate ressursi puudus. See seab meie projektimeeskondadele väga suured nõudmised tööprotsessi korraldamisel, optimaalsete lahenduste leidmisel ja uute tehnoloogiliste rakenduste kasutuselevõtmisel,» selgitas Trink.

Firmajuhi sõnul on neil hea ehituslepingute portfell, kuid selle kasumlik realiseerimine ei ole kerge ülesanne, kuna nad on avatud nii turu- kui lepingulistele riskidele.

Merko Ehitus müüs kolmandas kvartalis 47 ning üheksa kuuga 286 korterit kogumaksumusega vastavalt 6,9 ja 33,8 miljonit eurot.

Üheksa kuuga on Merko käivitanud ligikaudu 500 korteri ehituse ning investeerinud tänavu käivitatud arendusprojektidesse ja juba töös olevatesse projektidesse 39 miljonit eurot.

Tringi sõnul on korterite müük läinud sel aastal üldjoontes plaanipäraselt, ehkki arvestades soodsat turuolukorda võiks müügitempo mõnes projektis olla ka kiirem. «Jätkuvalt ei saa rahul olla ehituslubade ja planeeringute menetlemise tempoga,» ütles Trink.

Merko on tänavu soetanud uusi kinnistuid kokku 8,6 miljoni euro väärtuses. Kolmandas kvartalis osteti kaasinvestorilt välja Tallinnas Lasnamäe linnaosas Maarjamäe paekaldal asuvad kinnistud, kuhu on pikemas perspektiivis võimalik rajada üle 1000 korteri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles