Video: Põltsamaa-Tartu lõigu esimene 2+1 möödasõiduala avatakse liiklusele (7)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: maanteeamet

Maanteeamet avas Tallinna-Tartu maanteel osaliselt liiklusele 2+1 sõidurajaga maanteelõigu, täielikult saab lõik valmis novembri jooksul.

Uus teelõik asub Tallinna-Tartu maanteel 131.-135,1. kilomeetril Annikvere ja Neanurme vahel. Suudari silla ehitustööd lõpetatakse novembrikuu jooksul, teatas maanteeamet.

Annikvere-Neanurme 4,1 kilomeetri pikkusel lõigul ehitati vaheldumisi kaks möödasõidu lõiku pikkusega 1,5 ja 1,3 kilomeetrit, selleks rajati kogu lõigu olemasoleva tee muldkehale lisaraja laiendused. Laupkokkupõrgete vältimiseks on 2+1 sõidurajad eraldatud metallist karptalast keskpiirdega.

Sõiduraja laius on kaherealisel osal 3,5+3,25 meetrit ja üherealisel osal 3,75 meetrit, eraldusriba laius 1,5 meetrit ja sõiduraja servast kummalgi poole on ühe meetri laiune kindlustatud teepeenar.

Lõigul uuendati teekate ja liikluskorraldusvahendid, nihutati bussipeatuste asukohti ja ehitati bussipeatuste juurde jalgteed. Kohtades, kus müratase ületab lubatud piirmäära, paigaldati müratõkkeseinad või -vallid.

Teelõigule ehitati uued juurdepääsuteed ning tagasipöördekohad kohaliku liikluse ühendamiseks olemasoleva teedevõrgustikuga ja juurdepääsuks teeäärsetele kinnistutele.

Tee ehitustööde käigus ehitati uus kolmerajaline Suudari sild üle Umbusi jõe.

Piirkiirus valminud Annikvere-Neanurme lõigul on talvel 90 km/h. Kevadel kui ilmad lubavad, tõstetakse piirkiirus 100 km/h-ni.

Teelõigu projekteerijad olid Skepast&Puhkim OÜ ja Reaalprojekt OÜ . Ehitustööde teostaja on Grk Infra AS, omanikujärelvalvet objektil teostab Toomtsentrum OÜ. Tööde maksumus on 4,7 miljonit eurot.

2+1 möödasõidualad

Põltsamaa-Tartu teelõigule 127.-182. kilomeetri vahele rajatavatest möödasõidualadest on Annikvere-Neanurme teelõik esimene.

2017. aastal alustati ka 160,8.-168,1. Kilomeetril asuva Valmaotsa-Kärevere 2+1 sõiduradadega teelõigu ehitusega, mis peab valmis saama 2018. aasta sügiseks.

Projekteerimisel on 142,2.-146,9. kilomeetril asuv Pikknurme-Puurmani ja 170.-174,1. kilomeetril asuv Kärevere-Kardla teelõik.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles