Ühisgümnaasium tähistab aastapäeva koolikonverentsiga

, Pärnu ühisgümnaasiumi arendusjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasium tähistab 156. aastapäeva.
Pärnu ühisgümnaasium tähistab 156. aastapäeva. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Oma 156. aastapäeva puhul korraldab Pärnu ühisgümnaasium neljapäeval, 16. novembril Strandis koolikonverentsi teemal "Eesti vabariigi loojate kool".

Konverents keskendub kooli minevikule, olevikule ja tulevikule. Ajaloolane ja Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk räägib teema "Vabariigi loojate kool" raames ühisgümnaasiumi olulisest rollist Eesti riigi ajaloos, kooli vilistlastest ettevõtjad Ivar ja Janar Merilo kõnelevad oma eduloo kaudu ühisgümnaasiumist ja selle tugevustest ja erilisusest tänapäeval. Viimasena saavad sõna kooli tulevikutegijad ehk ühisgümnaasiumi praegused õpilased, kes viimasel õppeaastal on silma paistnud erakordselt mahukate ja kõrgetasemeliste uurimistööde poolest.

Konverentsil leiavad tutvustamist järgmised aastatööd: Natali Paluoja "Geeniteraapia", Karl Tulmini "Vaktsineerimise poolt- ja vastuargumendid Pärnu ühisgümnaasiumi õpilaste hulgas", Sander Saare "Lennuliiklus Kihnu ja mandri vahel", Merilin Saare "Kihnu kui tilluke Eestimaa 1980. aastate teisel poolel ja 1990. aastate algul", Ott-Joosep Lusiku "Are vald enne ja nüüd", Killu Alliku "Tõlkevõrdlus Naomi Noviku teose "Välja juuritud" põhjal" ja Aljona Babinetsi "Minu perekonna lugu".

Konverentsil osalevad Pärnu linna põhikoolide esindajadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles