Itaalia näitlejanna Gina Lollobrigida sõnul vägistati teda kahel korral

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gina Lollobrigida
Gina Lollobrigida Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Itaalia tuntud filmistaar Gina Lollobrigida, kes on mänginud ka mitmetes Hollywoodi filmides, teatas et ka teda on ta pika näitlejakarjääri jooksul seksuaalselt ahitatud ja vägistatud.

90-aastane Lollobrigida sõnas Itaalia telesaates esinedes, et esimene vägistamisjuhtum leidis aset, kui ta oli 19-aastane, edastab The Telegraph.

Gina Lollobrigida
Gina Lollobrigida Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

«Hollywoodi raputab seksuaalsete ahistamiste avalikuks tulek, ka mina olen kogenud ahistamist, kuid aastakümned tagasi sellest avalikult ei räägitud. Ma oleks pidanud enda juhtumid avalikustama, kuid mul ei olnud selleks julgust,» sõnas staar.

Gina Lollobrigida
Gina Lollobrigida Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Teleajakirjanik küsis Lollobrigidalt, et mida ta arvab produtsent Harvey Weinsteini seksiskandaalist ja paljastusest, et tuntud mees kasutas oma positsiooni ära ning ahistas naisi aastakümneid.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Remy de la Mauviniere/AP/Scanpix

«Ka mind on seksuaalselt ahistatud ja vägistatud. Esimene vägistamisjuhtum oli siis, kui olin alles 19-aastane ja käisin koolis. Teine juhtum oli siis, kui olin juba abielus ja oma filmikarjääri alguses,» meenutas itaallanna.

Lollobrigida ei paljastanud teda vägistanud meeste nimesid, kuid täpsustas, et esimene oli itaallane ja teine välismaalane.

Gina Lollobrigida
Gina Lollobrigida Foto: akg-images / Tony Vaccaro/akg-images / Tony Vaccaro/Scanpix

Itaallannast staari sõnul oli Hollywoodis juba tema ajal seksuaalset ahistamist, kuid siis ei rääkinud mitte keegi sellest avalikult. Filmimeka pidi jääma klantspildilikult puhtaks ja selle eest hoolitsesid mitmed inimesed alates mainekujundajatest kuni näitlejate agentideni.

Praegu Roomas elav Lollobrigida oli rahvusvaheliselt tuntud staar 1950. – 1960. aastatel.

Itaalias La Lollona tuntud näitlejanna, kes noorena oli seksisümbol, mängis koos meesstaaridega nagu Errol Flynn, Burt Lancaster ja Tony Curtis.

Tema ajastu teised kaks itaallannast staari olid Sophia Loren ja Claudia Cardinale.

Sophia Loren
Sophia Loren Foto: akg-images / Tony Vaccaro/akg-images / Tony Vaccaro/Scanpix
Claudia Cardinale
Claudia Cardinale Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Lollobrigida esimene Hollywoodi film oli 1953. aastal valminud «Beat the Devil», kus ta meespartneriks oli Humphrey Bogart.

Kaader filmist «Beat the Devil», pildil Humphrey Bogart, Gina Lollobrigida ja Edward Underdown
Kaader filmist «Beat the Devil», pildil Humphrey Bogart, Gina Lollobrigida ja Edward Underdown Foto: Rights Managed/SANTANA-ROMULUS / Ronald Grant A/Scanpix

Samuti mängis ta 1956. aasta filmis «The Huntchback of Notre Dame» (Jumalaema kiriku küürakas), mis põhines Victor Hugo romaanil «Jumalaema kirik Pariisis». Selle meespeaosa kehastas Anthony Quinn.

Gina Lollobrigida filmis «The Huntchback of Notre Dame»
Gina Lollobrigida filmis «The Huntchback of Notre Dame» Foto: akg-images/akg-images/Scanpix

1959. aasta filmis «Solomon and Sheba» mängis ta koos Yul Brunneriga.

Gina Lollobrigida ja Yul Brunner filmis «Solomon and Sheba»
Gina Lollobrigida ja Yul Brunner filmis «Solomon and Sheba» Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Pärast filmikarjääri lõppu sai temast edukas skulptor ja fotograaf ning ta tegeles ka heategevusega, olles ÜRO lastefondi heatahte saadik.

Gina Lollobrigida
Gina Lollobrigida Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles