Hannes Kaljujärv ja teised näitlejad laulavad Maarja küla heaks viimast korda

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Kaljujärv on laulnud kõikidel Maarja küla heategevuskontsertidel «Kuula, palun!», pilt aastast 2005. Seekord tuleb ta koos teiste näitlejatega jällegi lavale.
Hannes Kaljujärv on laulnud kõikidel Maarja küla heategevuskontsertidel «Kuula, palun!», pilt aastast 2005. Seekord tuleb ta koos teiste näitlejatega jällegi lavale. Foto: Margus Ansu

Saara on 16-aastane neiu. «Kuula, palun!» on näitlejate heategevuskontsertide sari, mis tuleb kuulajate ette nüüd 15. korda ja mille tulu läheb Maarja küla erivajadustega elanike heaks. Kõigil eelmistel kordadel on laulnud Hannes Kaljujärv. Ta tuleb ka nüüd, viimasel «Kuula, palun!» korral kuulajate ette, kusjuures ühe laulu esitab ta Saara, oma tütrega.

«Saaral on kindel plaan käia oma isa jälgedes,» ütles Hannese abikaasa ja Saara ema Keiu Kaljujärv. «Ta läks selle aasta sügisel Tallinnasse vanalinna hariduskolleegiumi teatriklassi. Ta elab täiesti iseseisvalt ja üksinda Tallinnas ja toimetab seal väga õnnelikult.»

Tütrega ja tütreta 

Saara laulab koos isaga Jaan Tätte «Unelaulu», kus on read «Olen homme parem, kui olin eile, olen homme parem, kui olin täna». Saateks ei ole viiul, mida Saara on Tartu 1. muusikakoolis õppinud, isa-tütart ja teisi kontserdil «Kuula, palun!» esinejaid saadab Toomas Lunge bänd.

Teiste näitlejate hulgas astub Hannes Kaljujärv ka üksinda kuulajate ette. Tõenäoliselt esitab ta laulu «Delilah», mille pool sajandit tagasi laulis kuulsaks Tom Jones.

«Hannes on seda laulu kunagi Maarja küla kontserdil juba esitanud,» ütles Keiu Kaljujärv. «Üleskutse näitlejatele oligi laulda nendel kontsertidel armsaks saanud laule, mida publik on väga soojalt vastu võtnud või mis on muidu väga meeldejäävad esitused olnud. «Delilah» on Hannesele kõige-kõige.»

Kas on tõsi, et Hannes Kaljujärv on olnud laval kõikidel senistel Maarja küla kontsertidel?

«Ühel korral ta otsustas, et ei esine, vist oli kiire aeg,» ütles abikaasa. «Me olime temaga koos saalis ja kuulasime, ja kui kontserdi esimene pool lõppes, kargas Hannes püsti ja ütles: «Tead, ma ei saa, ma lähen laulan ekspromt teises pooles ühe laulu, mul on nii kahju, et ma laval ei ole.» Ja läkski.»

Keiu Kaljujärv on praegu Vanemuise personalijuht. Esimeste Maarja küla kontsertide juures oli ta üks korraldajaid. Üksvahe tegi ta seda koos Vanemuise nüüdse dramaturgi Anu Tontsiga. Nad on õed. «Tulid uued väljakutsed elus, ja nii jäi Anu ilma minuta edasi tegema,» lisas õde Keiu.

Viimane kontsert

Kas ongi nii, et kontserti «Kuula, palun!» saab nüüd kuulata viimast korda?

«Jah,» ütles Maarja küla juhataja Ly Mikheim. «Läbi aastate on kontserdi kuulajaid jäänud vähemaks. Meie arvates on põhjus selles, et on tulnud juurde väga palju teisi heategevuslikul otstarbel kontserte. Publikusihtrühm on neil suhteliselt sama. Ja me mõtlesime, et nüüd oleks viieteistkümnenda kontserdiga paras aeg lõpetada ja mõelda välja midagi muud, kuidas ühiskonnas tähelepanu tõmmata erivajadustega inimestele.»

Viimase kontserdi ajal eeloleval pühapäeval Vanemuise suures majas on saaliteenindajana ametis 17-aastane Jakob Kaljujärv, Tamme gümnaasiumi loodusklassi õpilane. Jakob peab ema Keiu sõnul küll viisi, aga esineja tüüp ta ei ole. «Ta on minusse – lavale ainult relva ähvardusel.»

Heategevuskontsert «Kuula, palun!»

  • Maarja küla ja Olympic Casino kutsuvad häid inimesi heategevuskontserdile «Kuula, palun!».
  • Kontserdid toimuvad 12. novembril kell 18 Vanemuise suures majas ja 13. novembril kell 19 Tallinnas vene teatris.
  • Eesti näitlejad laulavad Maarja küla heaks eelmise 14 kontserdiaasta meeldejäävaimaid ja meeldinuimaid laule.
  • Kavas on ka varem Maarja küla heaks esitamata lugusid.
  • Laulavad Hannes Kaljujärv, Saara Kaljujärv, Ivo Linna, Raivo E. Tamm, Peeter Volkonski, Liis Lass, Katrin Pärn, Karol Kuntsel, Juss Haasma, Priit Strandberg, Imre Õunapuu, Britta Soll, Alo Kurvits, Andres Raag, RAMMM, Mihkel Tikerpalu, Diana Klas, Tanel Jonas, Jaanus Tepomees, Saara Nüganen, Ott Raidmets, Jüri Aarma jt.
  • Esinejate koosseis võib Tallinnas ja Tartus erineda.
  • Esinejaid saadab Toomas Lunge bänd.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles