Haldusreformi sunnil tekkinud uut valda vaevab veel nimeküsimus (1)

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Sarapuu (vasakul) ja Aivar Aleksejev
Heiki Sarapuu (vasakul) ja Aivar Aleksejev Foto: Margus Ansu

Kambja ja Ülenurme valla sundliitmise tulemusel tekkinud uues Kambja vallas on juhid valitud, nii volikogu komisjonides kui vallavalitsuses on esindatud mõlema endise omavalitsuse esindajad.

Kambja 21-liikmelist vallavolikogu juhib Heiki Sarapuu (Reformierakond), kes varem seisis Ülenurme vallavolikogu eesotsas. «Olen selles ametis juba neljandal ringil,» ütles Heiki Sarapuu. «Oma kümmekond aastat tuleb ära, alguses olin ametis kolme aasta kaupa.» 

Juhid mõlemast vallast

Volikogu aseesimeheks valiti Irma Drenkhan (valimisliit Koduvald), kes viimaste kohalike volikogude valimisteni juhtis Kambja vallavolikogu. «Oleme üritanud oma elu sisse seada nii, et mõlemast endisest omavalitsusest oleksid esindajad uue valla juhtkohtadel, ei tahtnud, et üks vald sööb teise ära,» rääkis Heiki Sarapuu. «Näiteks vallavolikogu revisjonikomisjoni esimees on meil endisest Kambja vallast.»

Läinud nädalal valis volikogu Kambja vallavanemaks reformierakondlase Aivar Aleksejevi ja abivallavanemaks Ivar Tedrema (valimisliit Koduvald). Aivar Aleksejev oli seni Ülenurme ja Ivar Tedrema Kambja vallavanem. 

Kus hakkab asuma Kambja vallamaja, kas Kambjas või Ülenurmel? «Praegu on põhipunkt ikka Ülenurmel,» vastas Heiki Sarapuu. «Aga abivallavanema töökoht on peamiselt Kambjas, loomulikult käib ta ka Ülenurmel. Tööd on meil kahe valla peale päris palju, ega senistes vallavalitsustes suuri koondamisi tule. Näiteks sotsiaaltöö peab ju kohapeale jääma. Ehitusvaldkond on küll kavas ühendada.»

Nimega ei lepi

Kui vallamaja asjus on selgus enam-vähem majas, siis valitsuse otsusega nimetada uus omavalitsus Kambja vallaks pole sugugi lepitud. «Meie mõte on panna valla nimeks ikka Ülenurme, aga volikogusse pole see ettepanek veel läinud,» rääkis Heiki Sarapuu. 

«Omavalitsuse nime võime muuta ning praegu selline soov meil on. Kuna Ülenurme vald täitis haldusreformi seaduse järgi kõik nõuded, oleks õige, et meie nimi säilib. Ülenurme vallas oli enne sundliitmist ikkagi ligi 7500 elanikku,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles