Seriaaliga «Pank» liitus Euroopa nimekamaid filminäitlejannasid (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Outinen seriaal «Pank»  võtteplatsil.
Kati Outinen seriaal «Pank» võtteplatsil. Foto: Jekaterina Abramova

Praegu filmimisel oleva uue Eesti seriaaliga «Pank» on liitunud üks Euroopa nimekamaid filminäitlejannasid Kati Outinen.

Ennekõike Aki  Kaurismäki filmidest tuntud Outinen on võitnud oma rollide eest arvukalt  preemiaid, mh parima naisnäitleja preemia Cannes'i filmifestivalil (2002).

«Oleme väga rõõmsad, et Kati Outinen andis nõusoleku kehastada ühte seriaali «Pank» kandvat rolli. Tema kaamerakarisma on kordumatu,» ütles «Pank»  produtsent Paul Aguraiuja. «Eraldi tahan rõhutada, et Outinen liitus seriaaliga ainult tänu loo tugevusele ning tegijate ambitsioonidele, tutvudes põhjalikult stsenaariumiga ning kohtudes võttegrupi liikmetega,» lisas  Aguraiuja.

Outinen kehastab seriaalis välismaist pankurit, kelle roll on väga suur viimases neljas episoodis. Esimesed võtted Outineniga on juba tehtud.

Seriaal «Pank» valmib EV100 programmi raames ning tuleb eetrisse 2018. aasta sügisel ERRis. Seriaali režissöörideks on Jan Erik Nõgisto, Marianne Kõrver, Juhan Ulfsak ja Rainer Sarnet. «Pank»  peaosades mängivad Sergo Vares, Evelin Võigemast, Gert Raudsep, Priit Võigemast, Andres Dvinjaninov, Markus Luik jpt. Seriaal käsitleb läbi pangandusprisma 1990ndate turbulentset Eestit ning selle muutumist tänaseks ühiskonnaks, seades esikohale võidud ja kaotused, konfliktid ja lootused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles