Venelased maetakse riiklikult

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Matuseteenuste eest vastutav ehitusministeerium tegi ettepaneku keelata Venemaal juba tuleva aasta kevadest eraisikutel ja ettevõtjatel matuseagentidena tegutsemise, teatas RBK.

Nn ühiskondlikus kojas arutlusel olnud seadusemuudatus saadetakse valitsusele 1. detsembril ja kevadel jõuab see otsustamiseks Riigiduumasse.

Ettevalmistatava seadusemuudatusega kantakse kõik tavanditeenistused föderatsioonisubjektide poolt loodavatesse registritesse. Rikkumiste tõttu registrist välja arvatud matuse-ettevõtjatel keelatakse uute matuseteenistuste asutamine.

Matusekontorite ja erakalmistute tegevuse reguleerimisega tehti Venemaal algust juba septembrikuus, lähtudes president Vladimir Putini korraldusest muuta matuseteenused inimestele kättesadavamateks. Niimoodi tahetakse muuta kogu senist matusesüsteemi alates büroode pakutavatest teenustest kuni hauakohtade jagamiseni kalmistutel.

Putini nägemuses tuleb venelased matta tasuta, kasutades selleks pesnionikindlustusega määratud  registrinumbrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles