Edukuselt läbi aegade teine Hispaania jalgpallur lõpetab karjääri

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xavi tähistamas tänavust Hispaania meistritiitli võitmist.
Xavi tähistamas tänavust Hispaania meistritiitli võitmist. Foto: SCANPIX

Endine Barcelona poolkaitsja Xavi teatas, et lõpetab selle hooaja järel jalgpallurikarjääri ning alustab treenerikarjääri.

37-aastane hispaanlane võitis Barcelonaga neljal korral Meistrite liiga ning on tulnud Hispaania koondisega ka maailmameistriks. Praegu teenib ta leiba Kataris, kus esindab Al-Saddi klubi.

Mängijakarjääri lõpetamise põhjuseks tõi Xavi välja, et ei suuda enam mängudejärgselt piisavalt taastuda. «Kohe kindlasti on see minu viimane aasta jalgpallurina. Järgmisel aastal kavatsen teha treenerilitsentsi ning saada treeneriks,» vahendab BBC jalgpalluri sõnu.

Xavi, kes esindas Hispaaniat 14 aasta pikkuse koondisekarjääri jooksul 133 mängus, võitis koondisega lisaks MM-tiitlile ka kaks EM-tiitlit. Kokku on Xavi mängijakarjääri jooksul võitnud 31 tiitlit. Vaid tema endine meeskonnakaaslane Andres Iniesta on hispaanlastest suutnud enamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles