Mart Soidro: Eesti teest ja mootorispordist (2)

Mart Soidro
, literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retrofoto Ott Tänakust
Retrofoto Ott Tänakust Foto: ARVET M

​Järgmisel pühapäeval selgub autoralli maailmameistrivõistluste viimasel etapil Austraalias, kas Ott Tänakul õnnestub tulla individuaalarvestuses teiseks või kordab ta Marko Märtini saavutust 2004. aastast, mil eile 42. sünnipäeva tähistanud piloot jäi hooaja kokkuvõttes kolmandaks. Võistkondlik maailmameistritiitel on meie mehel juba taskus ja leping järgmiseks hooajaks Toyota tehasemeeskonnaga sõlmitud. Pole paha, nagu klassikud tavatsevad öelda.

Kas polnud see mitte Vaapo Vaher, kes tõdes juba sajandi alguses, et Eesti sport on kokkuvõttes üks suur maadlemine. Tõsi, ta pidas silmas kõikvõimalike probleemidega maadlemist. Kui motosporti silmas pidada, siis käigukasti purunemist, kivi otsa sõitmist või üle katuse käimist. Aga kõik, mis ei tapa, teeb teadupoolest tugevaks.

Rallisõitja parimasse ikka jõudnud 30-aastane Ott Tänak on sel hooajal seda ju tõestanud ja „kordades vähem puusse pannud”. Tõsi, i-le jäi täpp peale panemata ja Sébastien Ogier on ametlikult alates 19. novembrist viiekordne maailmameister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles