Itaalia preester vägistatud tüdrukule: ise oled süüdi (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katoliku preester
Katoliku preester Foto: P Deliss / GODONG/picture-alliance / Godong/Scanpix

Itaalia preester tekitas Facebookis kritiseerivate kommentaaride laviini, kuna teatas ühe vägistamisjuhtumi kohta, et vägistatud tüdruk on temaga juhtunus ise süüdi.

Bologna preester Lorenzo Guidotti arvates ei oleks pidanud tüdruk sõbrunema migrantidega ega end pildituks jooma, teatab The Local.

«Kui ujud piraajades kubisevas basseinis, siis ei peaks kaeblema, et jalg hammustati otsast,» selgitas preester piltlikult.

Nimetatud juhtumis oli tegemist 16-aastase tüdrukuga, kes käis Bolognas pidutsemas ja kohtus Põhja-Aafrikast sisserännanud mehega.

Tüdruku sõnul oli ta mõnevõrra joonud, kui mees teda ründas ja ta teadvuse kaotas. Tüdruku sõnul sai ta pärast ülesärkamist aru, et teda vägistati, samuti oli mees ta käekoti kaasa viinud.

«Kullake, mul on kahju, kuid sa olid joobes ja läksid põhja-aasfriklasega kaasa. See juhtum näitab, et Itaalia peaks loobuma ideoloogiast võtta vastu kõik, kes abi vajavad,» kirjutas preester sotsiaalmeedias.

Guidotti arvates peaks tüdruk olema õnnelik, et ta ellu jäi, sest mees oleks võinud ta tappa.

«Ärgata üles vägistatuna ja poolalasti on siiski parem kui mitte üldse enam ärgata,» teatas preester.

Preester Guidotti Facebooki lehekülg on näha ainult ta sõpradele, kuid nende seas oli neid, kes teatasid tema kommentaarist meediale.

Bologna piiskopkonna esindajate sõnul ei väljenda Guidotti seisukohad katoliku kiriku ega teiste preestrite omi.

Guidotti teatel ei rünnanud ta tüdrukut, vaid juhtis tähelepanu noorte joomisele ja sellega kaasenda võivale.

Preester vabandas hiljem nii tüdruku kui ta pere ees. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles