Vene konsul kohtub vahistatud FSB agendiga

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Venemaa saatkonna konsul kohtub esmaspäeval Venemaa kodanikuga, kelle kaitsepolitsei eelmisel nädalal Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse FSB kasuks töötamises kahtlustatavana kinni pidas.

Vene saatkond esitas taotluse Vene kodanikuga kohtumiseks pärast tema kinnipidamise teatavakstegemist sellel nädalal.

Eesti välisministeerium teatas täna Venemaa saatkonnale, et konsul võib minna kinni peetud 20-aastase Vene kodanikuga kohtuma esmaspäeval, teatas Vene saatkond.

Kaitsepolitsei töötajad pidasid möödunud laupäeval Narva piiripunktis kinni Venemaale suunduva mehe, kes kahtluse kohaselt tegutses Venemaa Julgeolekuteenistuse FSB agendina.

Esmaspäeval, 6. novembril võttis Harju maakohus Venemaa kodaniku prokuröri taotlusel vahi alla.

Venemaa kodanikust meest kahtlustatakse FSB agendina Eesti Vabariigi vastases vägivallatus tegevuses ning arvutikuriteo ettevalmistamises. Tema Eesti-vastase tegevuse sihtmärgid olid Eesti riigiasutuste arvutivõrgud.

Kriminaalmenetlust juhtiva riigiprokuröri Inna Ombleri sõnul on riigivastase kuriteo kahtlus tõsine. «Võõrriigi eriteenistuse agendina Eesti Vabariigi vastu tegutsemine on kahtlemata raske kuritegu ning selgitame võimalikult kiiresti välja kõik olulised asjaolud,» kinnitas Ombler. «Praegu saame üksikasju avamata öelda, et suurem kahju suudeti ära hoida.»

Juhtumi osas alustatud kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur ning uurib kaitsepolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles