Ukraina aseminister: Luganski lennuväli hävitati Venemaalt lastud rakettidega (8)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luganski lennujaama varemed
Luganski lennujaama varemed Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas Luganskis asuv lennuväli hävitati 2014. aastal Venemaa territooriumilt lastud taktikaliste rakettidega, teatas Ukraina justiitsministri asetäitja Ivan Lõštšõna.

Ta tuletas meelde, et 2014. aasta suvel levisid kuuldused, et Luganski lennuväli hävitati taktikalise tuumarelvaga, vahendas Unian ajalehte Faktõ.

«Seda (tuumarelva – toim.) muidugi polnud. Kuid meie piirivalve fikseeris rakettide Totška laskmised Venemaa poolt… Tehti maatasa kogu lennujaam,» rääkis aseminister intervjuus.

Lõštšõna märkis, et mis puutub Ukraina territooriumi tulistamist veel enne Venemaa regulaararmee sissetungi 2014. augusti lõpul, siis on kõik faktid kindlaks tehtud. «Selgus, et Vene helikopterid ei lennanud siis niisama piki Ukraina–Venemaa piiri. Vähemalt ühel korral tulistati juhitamatute rakettidega meie piiriposte. Meil on tõendeid,» lisas Lõštšõna.

Varem oli Ukraina julgeolekuteenistus teatanud, et ametkonna käsutuses on videoasitõendid Wagneri varjunime all tegutsenud Vene kodaniku juhitud üksuse osalemisest Luganski lennuvälja hõivamisel 2014. aastal. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles