Hispaaniale teeb muret Vene ühismeedia aktiivsus Kataloonia kriisis (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees hoidmas Kataloonia lippu pärast ebaseadusliku referendumi lõppu.
Mees hoidmas Kataloonia lippu pärast ebaseadusliku referendumi lõppu. Foto: Jon Nazca/Reuters/Scanpix

Hispaania on märganud Venemaa territooriumilt lähtuvat uudiste «töötlemist» sotsiaalmeedias ning teema tõstatatakse eelseisval Euroopa Liidu ministrite kohtumisel.

Hispaania meedia on juba varem süüdistanud Kremli-meelseid väljaandeid nagu Russia Today ja Sputnik, millel on ka hispaaniakeelne teenistus, Kataloonia iseseisvusreferendumi järel vallandunud kriisis destabiliseeriva rolli etendamises.

Kaitseminister María Dolores de Cospedal ütles reedel ajakirjanikele, et valitsus on välja selgitanud, et «paljud sotsiaalvõrgustike sõnumid ja sekkumised tulevad Venemaa territooriumilt».

Ta rõhutas aga, et Vene võimude seost nendega ei ole tuvastatud.

Ajaleht El País taunis reedel juhtkirjas Kremlile lähedalseisva Vene meedia intensiivset kampaaniat ja süüdistas Kremli «propagandamasinat» konfliktis Kataloonia iseseisvuslaste poole hoidmises.

Ka välisminister Alfonso Dastis kinnitas reedel, et valitsusel on tõendeid «Vene võrkude, häkkerite» tegevuse kohta.

«Nad ei ole suunatud üksnes Hispaania vastu, see on üks viis EL-i destabiliseerimiseks,» ütles ta Hispaania raadiole.

Välisminister tõstatab sotsiaalvõrgustikes desinformatsiooni levitamise küsimuse esmaspäeval Brüsselis EL-i välisministrite tippkohtumisel, ütles valitsuse pressiesindaja.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles