Iraagis leiti massihaud 400 IS-i hukatuga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISIS on viimastel kuudel kaotanud enamiku aladest, mille nad 2014. aasta välkpealetungi käigus Süürias ja Iraagis hõivasid.
ISIS on viimastel kuudel kaotanud enamiku aladest, mille nad 2014. aasta välkpealetungi käigus Süürias ja Iraagis hõivasid. Foto: AP / Scanpix

Iraagist äärmusrühmituse Islamiriik (IS) endisest kantsist Hawija linnast leiti massihaud vähemalt 400 IS-i tapetud inimese surnukehaga, teatas regionaalametnik laupäeval.

Massihaud leiti umbes kolme kilomeetri kaugusel linnast ühest sõjaväebaasist, mille IS-i võitlejad olid «muutnud hukkamispaigaks», ütles Kirkuki kuberner Rakan Said.

«Hukatuid oli ei vähem kui nelisada,» lausus Said. Osadel surnukehadel olid seljas surmamõistetud vangide vormid ja teistel tsiviilriided, lisas ta.

IS hõivas Hawija 2014. aastal ning Iraagi üksused tõrjusid rühmituse võitlejad sealt välja oktoobris.

IS-ilt vallutatud aladele liikunud Iraagi üksused on leidnud kümneid massihaudu.

Piirkonnas elav Saad Abbas ütles uudisteagentuurile AFP, et kolm aastat kestnud IS-i võimuajal võis näha IS-i võitlejaid "sõitmas ringi autodes koos oma vangidega".

«Nad lasid nad maha, viskasid maha ja põletasid nende surnukehad,» lisas Abbas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles